Saznajte 6 znakova kojima vam mačka pokazuje da vas voli

Saznajte 6 znakova kojima vam mačka pokazuje da vas voli
123rf.com

MAČKE su jedne od najpopularnijih kućnih ljubimaca.

No, postoji puno zabluda o njima od kojih je svakako najpopularnija ona da su hladne, neprijateljski raspoložene te da se uvijek drže po strani. Iako vam se ponekad može tako činiti, postoji nekoliko jasnih znakova kojima vam vaša mačka pokazuje da vas voli.

1. Lizanje

Vaša koža je ugodno slana, no to nije jedini razlog zašto vas tu i tamo vaša mačka voli liznuti. Osim što se na taj način dotjeruju, ovim načinom mačke stvaraju i bliske veze, baš kao što i majka radi sa svojim mačićima. 

2. Predenje

Mačke predu kako bi pokazale razne osjećaje, a najčešće je to znak pokazivanja prijateljske nastrojenosti i ljubaznosti. Mačke i njihovi mačići također tako komuniciraju. Čak i ako vaša mačka prede s vama kako bi izrazila neugodne osjećaje, poput stresa, bolesti ili gladi, to je još uvijek dokaz da vas vaša mačka vidi kao važnu osobu koja joj može pomoći.

3. Otkrivanje trbuha

Kad se vaša mačka prevrne na leđa i pokaže vam svoj trbuščić, to je prikaz najdubljeg povjerenja. Kako? Zato što namjerno izlaže svoj ranjiv položaj, ali vam poručuje da zna da ju nećete povrijediti te da je uz vas sigurna. Također, to je i znak da želi malo pozornosti. No, pripazite, nemojte ovaj položaj mačke miješati s onim psećim koji je ujedno i poziv za maženje. Neke mačke će vam samo htjeti pokazati trbuščić, no ne i poručiti vam da ga smijete dirati.

4. Trljanje

Kad vaša mačka krene gurati njuškicu u vaše lice ili se njome trljati u neko drugo mjesto na vašem tijelu, to je vrlo siguran znak mačje ljubavi. Na taj način mačka obilježava mirisom svoj teritorij te vam poručuje da ste vi sad njeni i netko kome može vjerovati.

5. Spava s vama

Iako ima svoj udobni krevetić, ona svaku večer spava u vašem. Ona želi spavati s vama iz istog razloga zašto vas često slijedi po stanu: vi ste joj najvažnija osoba na svijetu i želi biti blizu vas kad je god to moguće.

6. Gnječenje šapama

Svi vlasnici znaju o čemu govorimo: na ono kad vas mačka počne blago gnječiti i grebati svojim šapicama. Mačke to rade jer, kad su bile mačići, to su radile i svojim majkama kako bi stimulirale mlijeko u vrijeme hranjenja. Upravo zato, radi se o instinktu koji pokazuje duboku ljubav koju ona osjeća prema vama.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara