Saznajte zašto su mačke posebni ljubimci i zašto nam trebaju u životu

Saznajte zašto su mačke posebni ljubimci i zašto nam trebaju u životu
123rf.com

LJUBITELJI životinja koji za kućne ljubimce imaju pse i mace vrlo dobro znaju kako između njih postoji velika razlika, no to je posebnost koja čini taj suživot zabavnijim i ljepšim.

Ipak, postoje i neke mace koje se znaju ponašati kao psi ili obrnuto. Mačke imaju svoje posebnosti i različitosti. One su kao jing-jang, u njima postoji vjernost i neovisnost, umiljatost i suzdržanost, hrabrost i oprez, strast i ravnodušnost.

Na neki način ponašaju se kako njima odgovara. Jeste li ikada vidjeli macu kako hrabro naganja psa boreći se za svoje mladunce?  

Vrlo su agilne i spretne, male penjalice i grebalice, no kada vam zasjednu u krilo i krenu sa svojim neprocjenjivim prr prr "masirati", garantiramo opuštanje.

Kažu da mace spavaju na mjestima s negativnom energijom te da je stavljaju u balans, postoje razne teorije o mačkama i njihovim sposobnostima.

Za razliku od psa, za mačku se kaže da nema zadaću, osim naravno kada ona hoće. Njena prava zadaća, ljudima najbliža, ona je kada mačka odluči biti ljubimac koji nam odmara u krilu ili naručju, prede i umiljava se, smiruje nas i uklanja napetost. 

Mačke su posebne, no nisu za svakoga. Ako želite ljubimca koji će raditi sve što vi želite, to zasigurno nije mačka. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara