Šestomjesečnim pandama blizancima iz berlinskog ZOO-a nadjenuta imena

Šestomjesečnim pandama blizancima iz berlinskog ZOO-a nadjenuta imena
Screenshot

BLIZANCI panda koji su došli na svijet u Berlinskome zoološkom vrtu 31. kolovoza su mužjaci, a zaposlenici su im nadjenuli imena Željeni San (Meng Xiang) i Ispunjeni San (Meng Yuan).

Uprava zoološkog vrta objavila je da se, u skladu s kineskom tradicijom, svečanost davanja imena novim pandama odvija stotinu dana po njihovu rođenju.

Blizanci danas teže oko 6 kilograma, a novinarima su predstavljeni u ponedjeljak dok su se igrali na zagrijanim prostirkama.

ZOO ih tek treba predstaviti široj javnosti. Očekuje se da će njihov prvi izlazak iz nastambe biti početkom sljedeće godine.

Ovo je prvi put da su se pande okotile u Berlinskome zoološkom vrtu, nakon ranijih višestrukih neuspjelih pokušaja.

Kinesko veleposlanstvo u Njemačkoj izvijestilo je da su prvi put nove pande došle na svijet u Njemačkoj. Samo u ovoj godini u raznim zemljama svijeta okotilo se 60 panda, a 57 ih je preživjelo. 

Majka blizanaca Meng Meng i otac Jiao Qing stigli su u Berlinski zoološki vrt u ljeto 2017. i jedini su par divovskih panda u Njemačkoj. Ondje su na posudbi 15 godina. 

Odrasli i njihovi potomci ostaju vlasništvo Narodne Republike Kine, a zoološki vrt plaća oko milijun dolara godišnje za održavanje odraslih panda.

Novci se reinvestiraju u kineski program uzgoja panda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara