Širi se novo ludilo, vlasnici odbijaju cijepiti ljubimce zbog straha od autizma

Širi se novo ludilo, vlasnici odbijaju cijepiti ljubimce zbog straha od autizma
Foto: Unsplash

VEĆ JE opće poznato da postoje ogromni protivnici cijepljenja zbog straha od autizma. Mnogi roditelji odbijaju cijepiti djecu iako je više znanstvenih istraživanja pobilo takve tvrdnje. Tekstovi o strahu od cjepiva te njihovoj povezanosti s autizmom društvenim se mrežama šire brzinom svjetlosti.

No čini se kako zabrinuti roditelji nisu jedina skupina koja se protivi tim stvarima. Portal The Intellectualist navodi kako su brojni vlasnici kućnih ljubimaca zatražili Britansko veterinarsko udruženje da odgovori na pitanje mogu li psi bolovati od autizma.

Osim Velikom Britanijom, teorija o štetnosti cjepiva širi se i SAD-om. Britansko veterinarsko udruženje ustvrdilo je da je problem nastao u Americi te napominju svoje građane da ignoriraju novonastali trend i strah pokrenut od američkih vlasnika ljubimaca.

Naglasili su kako trenutno nema znanstvenih dokaza koji ukazuju na autizam kod pasa ili vezu između cijepljenja i autizma. Zbog ove fame, stopa cijepljenja kućnih ljubimaca u Velikoj Britaniji je u padu, a to bi moglo izazvati brojne negativne utjecaje na zdravlje kućnih ljubimaca. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara