Slijepa ženka orangutana pronađena sa 74 metka u tijelu na plantaži palmi

Slijepa ženka orangutana pronađena sa 74 metka u tijelu na plantaži palmi
Screenshot

NA OTOKU Sumatri veterinari su nedavno pronašli ženku orangutana, slijepu i sa 74 metka iz zračnice u tijelu. Uz nju je bilo i njeno mlado i oboje su bili u očajnom stanju.

Ženka je dobila ime Hope, imala je višestruke prijelome kostiju, bila je slijepa i puna metaka. Nju i njeno mlado odmah su odveli u kliniku kako bi im pružili pomoć. Ustvrdili su da je ženka slijepa zbog metaka kojima je pogođena i u oči, a njeno mlado nije preživjelo jer je bilo teško pothranjeno.

Naime, ozlijeđena Hope nije imala dovoljno snage da se prehrani i brine za svoje mladunče. Ona je operirana, no i dalje je u lošem stanju, a do ovoga je došlo zbog povećane potražnje za palminim uljem, zbog čega se uništavaju šume i mnoge životinje ostaju bez svog staništa i hrane.

Malezija i Indonezija spadaju u zemlje koje proizvode najviše palmina ulja, a životinje kao što su orangutani, nosorozi i slonovi zbog toga postaju ugrožene vrste. Prema IUCN Red Listu, ostalo je samo 13.500 sumatranskih orangutana koji žive u divljini. Ako se uskoro nešto ne poduzme, Hope će biti samo jedna u nizu životinja koje pate zbog ljudi. 

U organizaciji za zaštitu sumatranskih orangutana nadaju se da će se Hope oporaviti, no svjesni su da će rehabilitacija potrajati jer osim što je fizički loše, izgubila je i svoje mlado. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara