Španjolci šeću s kozama, svinjama i kanarincima kako bi udahnuli zrak

Španjolci šeću s kozama, svinjama i kanarincima kako bi udahnuli zrak
HINA

ŠPANJOLCI su već tjedan dana zatvoreni u kućama i sretni su ako imaju kućnog ljubimca za izvesti u šetnju, no oni koji ga nemaju, a u očaju da uhvate malo svježeg zraka, postaju sve kreativniji.

Oko 47 milijuna stanovnika smije izaći nakratko van kako bi omogućili psu da prošeće i obavi nuždu.

Policija je, međutim, morala ukoriti ljude jer su sa sobom imali životinje s kojima obično ne hodaju. Neki su poslani doma nakon što su zatečeni u šetnji s kozama, svinjama, kanarincima, pa čak i plišanim životinjama.

"Nemojte nas pokušavati prevariti jer ćete biti kažnjeni", poručio je policijski sindikat Jupol preko Twittera nakon što je jedan muškarac u gradu Palenciji uhvaćen dok je na uzici vodio plišanog bijelog psića.

Policija u Kataloniji također je morala reagirati.

"Niti kanarinci, niti vijetnamske svinje, niti koze, što smo sve vidjeli u Palafrugellu, ne mogu biti izlika za izlazak iz kuće i kršenje zabrane. Molimo vas, ostanite doma!" napisala je katalonska policija na Twitteru. Palafrugell je mjesto s oko 22.000 stanovnika blizu grada Girone.

U južnom gradu Murciji jedan se prolaznik bezbrižno šetao ulicom odjeven u tiranosaura, dok je u cijeloj zemlji na snazi izvanredno stanje. Nakon što je stanovnicima izdana zapovijed da ostanu u kućama, on je tumarao praznom ulicom sve dok nije naišao policijski automobil.

Policija u ophodnji zaustavila je Tiranosaura pa ga upozorila da odmah ode doma. A onda je objavila videoisječak tog uličnog susreta. Videosnimci je dodala glazbu iz filma Jurassic Park.

Lokalna policija se zatim stanovništvu obratila jasnom porukom.

"Tijekom izvanrednog stanja dopušten je izlazak kućnog ljubimca u pratnji jedne osobe, no samo nakratko, kako bi ljubimac obavio nuždu. Ako si u kostimu Tiranosaurusa Rexa, to ne vrijedi", poručila je preko Twittera.

Španjolska je u tjedan dana postala druga najpogođenija zemlja koronavirusom u Europi nakon Italije. U subotu je od početka širenja koronavirusa u toj zemlji bilo ukupno 25.370  zaraženih osoba, od kojih je preminulo 1380.

Koronavirus je krenuo iz Kine prije četiri mjeseca.

U pokušaju zaustavljanja širenja virusa španjolska vlast dopušta stanovnicima izlazak samo kako bi otišli na posao, u bolnice, farmacije, trgovine s hranom, kioske, banke i benzinske crpke, te kako bi prošetali psa.

Za kršenje su predviđene kazne od nekoliko stotina eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara