Stravične fotografije ZOO vrta u Sudanu, lavovi im umiru od gladi i bolesti

Stravične fotografije ZOO vrta u Sudanu, lavovi im umiru od gladi i bolesti
Foto: Facebook/Osman Salih

NA FACEBOOK profilu Osmana Saliha osvanule su fotografije koje su šokirale svijet. Naime, na njima je prikazana grupa zapuštenih i neuhranjenih lavova u Al-Qureshi Parku u Kartumu. Salih, koji je jedan od pokretača online kampanje za spašavanje ovih jadnih životinja, na svom je Facebooku naglasio kako je, nakon australskih požara koji su u nepovrat odnijeli toliki broj životinja, pretužno gledati patnju životinja koja se lako može ispraviti.

Obratili su se i nadležnima u parku, no oni su krivnju prebacili na wildlife police koja je prestala voditi računa o životinjama, njihovoj njezi i hrani. Naglasili su kako mjesečni prihod zoološkog vrta nije dovoljan za tjednu zalihu hrane za lavove. Na fotografijama se jasno vide uvjeti u kojima ih drže te stanje lavova, kojima se doslovno mogu prebrojati sve kosti.

Zbog zastrašujuće loših uvjeta u kojima žive, jedna je lavica izgubila život. Stanje drugih životinja se popravlja zahvaljujući donatorima, udrugama i stručnjacima koji su poslani ne samo u ovaj već i u druge sudanske parkove u kojima stanje nije ništa bolje. Afrički lavovi spadaju u ugrožene vrste, a procjenjuje se da je u razdoblju od 1993. do 2014. godine populacija opala za 43 posto. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara