Strpljivo je čekao na starom madracu da se vlasnici vrate po njega. Nikada nisu

Strpljivo je čekao na starom madracu da se vlasnici vrate po njega. Nikada nisu
Screenshot

OSNIVAČ organizacije Detroit Youth & Dog Rescue Mike Diesel je naišao na ovu fotografiju prije tri godine i slomila mu je srce. Na slici je pas u tipu pit bula koji spava ispred praznog dvorišta nadajući se da će se njegovi vlasnici vratiti po njega. No, oni su se vratili jednom, uzeli stvari koje su odlučili zadržati, a psa Booa su ostavili.  

Uzrujan i zbunjen, pas je spavao na odbačenom starom madracu koji je mirisao na njegove vlasnike i nije se htio maknuti od tamo. Dva dana su pokušavali doprijeti do njega hranom i razgovorom. S vremenom je Mike Diesel uspio naučiti Booa na svoj glas i stekao je njegovo povjerenje.

Uspio ga je staviti na uzicu i odmah su ga odveli veterinaru kako bi se obavio detaljan pregled. Boo je bio pothranjen i pronašli su mu srčanog crva koji se može uspješno izliječiti adekvatnom terapijom. Mike je rekao da je Boo nevjerojatan pas jer, unatoč svemu što je prošao, nije izgubio volju za životom i povjerenje u ljude.

Uvijek je mahao repom i naposljetku su ga smjestili kod privremenih udomitelja gdje je na kraju ostao. "Psi su nevjerojatno odani", izjavio je Mike Diesel za WXYZ. "Kada bismo uspjeli natjerati ljudska bića da pokažu samo dio suosjećanja koje imaju životinje, živjeli bismo u puno boljem svijetu."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara