Terapijski pas pomaže medicinskom osoblju u borbi protiv koronavirusa

Terapijski pas pomaže medicinskom osoblju u borbi protiv koronavirusa
Rose Medical Center/Instagram/ Canine Companions Rocky Mountains

MEDICINSKI radnici na prvim crtama pandemije Covida-19 daju sve od sebe kako bi spasili živote. Liječnici i medicinske sestre riskiraju svoje živote neumorno bivajući na usluzi pacijentima i radeći na usporavanju širenja koronavirusa. Ovo je izrazito stresno vrijeme, a osoblje u medicinskom centru Rose u Denveru ima pseću pomoć koja im ublažava stres.

Terapijska labradorica Wynn je stara svega godinu dana i već trenira kako bi postala što bolji terapijski pas. Njena trenerica je doktorica Susan Ryan koja radi na hitnom prijemu u medicinskom centru. Kujica Wynn je s njom od svojih 8 tjedana starosti i često je išla s njom na posao kako bi stekla iskustvo s pacijentima.

Poznato je da psi imaju umirujući učinak na ljude, a Wynn je jako dobra u tome. Od početka širenja pandemije Wynn pomaže pacijentima, ali i doktorima i sestrama da se malo opuste i smire, no dobila je i poseban zadatak. 

Wynn je smještena u ured socijalnog radnika gdje čeka posjete liječnika i medicinskih sestara kojima treba utjeha. Soba je minimalno osvijetljena, u njoj svira umirujuća glazba i tu je predivna Wynn.

Doktorica Ryan je izjavila kako slušanje i promatranje cijele ove užasne situacije ima utjecaj na sve nas te je dodala da psi imaju veliku ulogu u smanjivanju stresa i preporučila svima da maze pse i smire se. 

Dr. Ryan njeguje i osposobljava kujicu u sklopu programa s Canine Companions for Independence, a trening će završiti za šest do osam mjeseci. Kad Wynn bude imala otprilike 18 do 22 mjeseca, prebacit će je u jedan od centara za obuku kako bi završila svoje školovanje.

Nakon što dobije certifikat, bit će smještena u stalni dom s nekim kome treba njezina podrška. Canine Companions for Independence je neprofitna organizacija koja besplatno pruža terapiju i uslugu pasa odraslima, djeci i veteranima s invaliditetom.

U međuvremenu, Wynn stječe iskustvo u najtežem okruženju s kojim se svijet ikada suočio. Pomaže liječnicima i medicinskim sestrama da nastave vrijedno raditi i brinuti se za pacijente kada im je najpotrebnije. Vjerujemo da je svima lakše raditi uz prisutnost slatke Wynn, a mi joj želimo puno sreće u njenom školovanju. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara