Tinejdžeri upucali orangutana 74 puta, kaznili ih molitvom

Tinejdžeri upucali orangutana 74 puta, kaznili ih molitvom
Screenshot

HOPE je orangutan od  30 godina koji zbog ovog napada više ne može biti vraćen u divljinu, ako preživi. Njenu bebu su ostavili da ugine, a Hope je u napadu ostala slijepa s ranama koje su nastale od oštrog predmeta i 74 metka.

Za vrijeme operacije su maknuli dio, no 64 komada su ostala u njoj jer se nalaze na mjestima s kojih se ne mogu tako lagano maknuti. Ovo se sve dogodilo u Indonezijskom gradiću Aches, a napad su organizirala dva tinejdžera od 17 i 16 godina.

No, institucije su ovaj put zakazale i umjesto pravne kazne, maloljetnici su dobili kao kaznu rad za opće dobro koji uključuje mjesec dana svakodnevne molitve te se moraju ispričati.

Iako su optuženi i proglašeni krivima, ova kazna je smiješna i žalosna. Ovaj slučaj nije poslan na sud te je razljutio aktiviste za prava životinja jer smatraju da će ovo samo ohrabriti ljude da rade i dalje grozne stvari jadnim životinjama.

Orangutana na Sumatri ima samo 14.000 i ugrožena su vrsta. Zbog palminog ulja ostaju bez domova, a sada ih još i djeca napadaju i pucaju u njih.

Ovim napadom su tinejdžeri ozlijedili mamu Hope toliko da se nije mogla brinuti za svoje mlado koje je bilo staro svega 4 tjedna i na kraju je uginulo.

Iz Sumatranskog programa za zaštitu orangutana kažu da su zračne puške dostupne svima i da ih ljudi često koriste kako bi upucali i ubili divlje životinje. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara