Tragedija: Susjedov pit bull napao dvojicu dječaka! Jednog ubio, a drugog ozlijedio

Tragedija: Susjedov pit bull napao dvojicu dječaka! Jednog ubio, a drugog ozlijedio

 Foto: www.123rf.com

NAPAD pit bulla na dvojicu braće koji je završio smrću jednog od njih potresao je stanovnike Lumbertona, grada u Sjevernoj Karolini.

Kako piše examiner.com napad se dogodio za vrijeme igre sedmogodišnjeg Talena Westa i njegovog godinu dana starijeg brata Jaylena. Iz čista mira susjedov pas koji nikad nije pokazivao znakove agresije napao je prvo jednog dječaka, a zatim i drugog koji je pokušao obraniti brata. Pas je ipak bio prejak. Od zadobivenih ozljeda jedan dječak je preminuo.

Zanimljivo, pas koji ih je napao također je nedugo nakon napada uginuo, bez logičnog objašnjenja jer na sebi nije imao nikakve ozljede. Postoje indicije kako je doživio srčani udar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kao što smo već nekoliko puta do sad pisali i do ovog napada je došlo po gotovo identičnoj "špranci" koja odgovara statistikama.

 Na području SAD-a svake godine događa se oko pet milijuna napada pasa na ljude. Više od polovice žrtava su djeca i napadaju ih obiteljski psi koji prije napada nisu pokazivali znakove agresije.

Nakon obiteljskih djecu najčešće napadaju psi obiteljskih prijatelja, susjeda i rodbine. Slijede napadi zato što je dijete pristupilo nepoznatom psu. Naravno, roditelja/vlasnika pasa u trenutku napada nije bilo u blizini. 

Umjesto moraliziranja pozivamo vas da OVDJE pročitate kako spriječiti napade pasa. U napadima poput konkretnog  iste je teško spriječiti (pod pretpostavkom da vlasnik psa pušta da se kreće bez nadzora).

No, situacija 1 i situacija 2 pokazuju kako odrasle osobe potiču djecu da izazivaju potencijalno opasne pse. I ne reagiraju iako psi pokazuju znakove nelagode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara