U parkovima za pse postoje pravila ponašanja, naučite ih

U parkovima za pse postoje pravila ponašanja, naučite ih
123rf.com

PSEĆI parkovi su idealno mjesto gdje možete pustiti ljubimca da se istrči i igra s drugim psima, no pravila ponašanja moraju se poštovati, kako u parku tako i na cesti. Pseći parkovi napravljeni su da bi ljubimci bili zaštićeni od prometa, a prvenstveno da bi se igrali i družili.

Najveća pogreška koju vlasnici mogu napraviti je puštanje psa u igru s nepoznatim psima bez upoznavanja ili razgovora s drugim vlasnicima.

Nisu svi psi isti, a ni svi vlasnici. Svi imaju pravo biti u parku, no ponekad nismo ni svjesni ili ne znamo čitati govor psećeg tijela kako bismo uvidjeli da našem psu možda nije ugodno ili da drugim psima nije ugodno.

Često zaboravljamo da smo u šetnji sa psom i radi psa, a ne radi našeg druženja s ostalim vlasnicima. Ono što je najzahvalnije je da budete aktivan i odgovoran vlasnik, pazite i promatrate svog psa, upoznate ga s ostalima pojedinačno, a ne u čoporu.

Ako vas netko zamoli da primite svog psa dok ne prođe, učinite to, možda je drugi pas bolestan ili jednostavno ne voli druge pse. Pitate se što takav pas ima raditi u psećem parku - isto što i vi, došao je na sigurno mjesto na igru i trčanje i ako je vlasnik odgovoran, stavit će svog psa na vodilicu i maknuti se. Isto tako biste trebali i vi.

Park za pse je divna stvar za razmjenu iskustva, ali poneki su savjeti iz parka vrlo individualni i nisu primjenjivi na druge pse. Možda se vaš pas slaže sa svim psima, no eto baš je došao jedan koji mu i ne odgovara.

Svakako trebate biti obzirni jedni prema drugima jer je park namijenjen svima koji ga žele koristiti i nije ničiji teritorij. Također, kako i na ulici tako i u parku, prije nego što odete kući, počistite za sobom.

Nitko ne voli neuredne i neodgovorne vlasnike, a svađa je ono što vam najmanje treba. Parkovi za pse većinom na ogradi imaju istaknuta pravila kojih se svakako treba pridržavati.

Vrijeme s ljubimcem možete provesti uživajući, a možda i ne - izbor je vaš. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara