U središtu Zagreba održano predstavljanje udruga uz slogan Ljubav se ne kupuje

U središtu Zagreba održano predstavljanje udruga uz slogan Ljubav se ne kupuje
Prijatelji životinja

DANAS je u središtu Zagreba održano predstavljanje udruga, članica Mreže za zaštitu životinja. Posjetitelji su mogli upoznati rad raznih udruga i Mreže te se i podružiti s nekim od pasa i mačaka koje traže dom. Volonteri su bili na raspolaganju za sva pitanja i savjete, a glavna poruka ovog događaja je "Ljubav se ne kupuje"

Brojni dijelovi Hrvatske imaju velikih problema s napuštanjem životinja, kako zbog neodgovornih građana tako i zbog neprovođenja Zakona o zaštiti životinja.

Stoga udruge ovim događanjem žele skrenuti pozornost na teške situacije s kojima se svakodnevno nose jer na njih nepravedno pada teret zbrinjavanja napuštenih životinja, što je obaveza lokalnih zajednica, kao što je i kontrola mikročipiranja svih pasa kako bi se uvjerili da su svi psi na njihovu području označeni mikročipom.

Grad Zagreb i još više od 150 drugih lokalnih zajednica propisali su trajnu sterilizaciju kao način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke, kako bi spriječili nastanak neželjenih štenaca i mačića koje neljudi odbacuju ili ubijaju na užasne načine.

Mreža za zaštitu životinja projekt je udruge Prijatelji životinja i broji više od 50 udruga za zaštitu životinja koje djeluju sa zajedničkim ciljem: promocija udomljavanja umjesto kupnje, odgovorno skrbništvo i kastracija pasa i mačaka. 

Poruka koju udruge šalju svim posjetiteljima jest – udomljavanje spašava živote, budite heroji za životinje. One nisu predmeti i ljubav se ne kupuje.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara