U srijedu deložacija porečkog "mačkograda": 25 mačaka traži dom!

U srijedu deložacija porečkog "mačkograda": 25 mačaka traži dom!

 Foto: www.123rf.com

PULSKI općinski sud putem svoje stalne službe u Poreču naložio je uklanjanje porečkog "mačkograda" odnosno mačaka iz dvorišta zgrade palače Bečić. Deložacija će se održati u srijedu, u 9 i 30 sati.

Kako piše portal parentium.com ovrhovoditelj je Grad Poreč koji će iz navedenog dvorišta ukloniti stvari (među kojima su i mačke) Željka Hanžeka.

Kako doznajemo mačke zapravo nisu njegove, već je riječ o mačkama koje su neodgovorni vlasnici godinama ostavljali na tom mjestu, a porečki ljubitelj životinja o njima se samo brinuo.

U kratkom telefonskom razgovoru ovaj porečki ljubitelj životinja rekao nam je kako je riječ o gradskom prostoru koji je grad prodao zbog čega mačke uskoro ostaju bez krova nad glavom.

Dvadeset njih već je udomio, a njih još 25 hitno treba novi smještaj. Želite li pomoći u spašavanju porečkih maca gospodina Hanžeka možete kontaktirati na broj 091/31 09 532.

Deložacija je odgođena do daljnjeg odnosno do izradnje skloništa za mačke. Više informacija o skloništu možete saznati OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara