Udomila je kujicu koja je grizla samu sebe, razlog tomu ju je šokirao

Udomila je kujicu koja je grizla samu sebe, razlog tomu ju je šokirao
Screenshot: YouTube

LJUBIMCI koji u živote svojih vlasnika stignu dugo nakon što su odvojeni od majke imaju prošlost o kojoj često ne znamo mnogo. Neki od njih živjeli su na ulicama, neki su s ulice dovezeni u azile, a neki su odvojeni od vlasnika ili napušteni. O njihovim životima nekada jednostavno ne možemo znati.

Kujica iz priče oduzeta je vlasniku koji ju je zlostavljao. Ne znaju se detalji tog prošlog i ružnog života, no njezina sadašnja vlasnica sa sigurnošću može reći da je kujica duboko istraumatizirana. Iako se njezina nova vlasnica prema njoj od prvoga dana odnosila s ljubavlju, pažnjom i poštovanjem, kujica je pokazivala jasne znakove straha i trauma.

Neprestano je grizla sama sebe, čak i usred obroka. Nakon što se obratila stručnjaku, nova vlasnica saznala je da je njezina ljubimica u prošlosti trpjela batine, i to često raznim predmetima, pa je razvila strah od njih. Bojala se svega, od metle pa do običnih igračaka.

Često bi se usred maženja i igre počela gristi i okretala bi se na leđa te vlasnici pokazivala trbuh. Nekada takav pokret ne znači ono uobičajeno pseće "molim te, mazi me", nekada takvo ponašanje simbolizira podređenost koju pas osjeća. Nakon posebnog treninga i puno rada i truda, ova kujica počela se ponašati normalno. Shvatila je da u njezinom novom životu nema mjesta za nasilje i mržnju. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara