Ulična maca prišla psiću i zatražila pomoć, zauzvrat je dobila puno više

Ulična maca prišla psiću i zatražila pomoć, zauzvrat je dobila puno više
Foto: Facebook

DELFINA PLAJA je za prošli rođendan dobila psića imena Taco, no nije imala pojma da će njezinom suprugu i njoj to maleno biće promijeniti život iz korijena. Na početku je bilo baš teško. Taco baš i nije surađivao kada je u pitanju bilo obavljanje nužda na pravom mjestu i bio je prebrz i užasno hiperaktivan. Prvih mjesec dana bili su neispavani i neprestano su negdje kasnili. No Plaja kaže kako se sav napor oko Taca isplatio jer njoj i njezinom suprugu prije toga dugi niz godina nije bilo toliko zabavno.

No tu je priča tek počela. Tacu je jednoga dana u šetnji prišao ulični mačak. Cijela ta situacija bila im je nestvarna jer se mačke u njihovom kraju uvijek klone pasa ili imaju zaštitnički nakostriješeni stav. No ovaj mačak bio je drugačiji, on je vjerovao svom prijatelju psu i kroz nekoliko dana oni su postali najbolji prijatelji. Taco bi nekada stajao na prozoru i cvileći pokazivao svojim vlasnicima da želi izaći na druženje. Bilo je jasno kao dan da mačak treba dom i obitelj te da mu je dosta života u staroj i prljavoj garaži.

Plaja je najprije odbijala povesti mačka u stan, no jedne olujne večeri promijenila je mišljenje. Nije mu mogla okrenuti glavu po takvom nevremenu i pustila ga je u stan. Nakon samo nekoliko sati svima je bilo jasno da mačak ostaje kod njih zauvijek. Nazvali su ga Tequila i pružili mu sve što vani nije imao, a on im uzvraća duplo. Plaja kaže kako su  Taco i Tequila nerazdvojni, a prva dva dana njihovog druženja dovela su je do suza. Tada je odlučila otvoriti fond za napuštene ljubimce te skupiti novac za otvaranje vlastitog skloništa za životinje. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara