Upale želuca i crijeva kod pasa mogu uzrokovati teške poteškoće

Upale želuca i crijeva kod pasa mogu uzrokovati  teške poteškoće
123rf.com

GASTROENTERITISI pasa, odnosno upala želuca i crijeva mogu imati različite uzroke i različite pristupe liječenju. Ovakva stanja nisu bezazlena i mogu ugroziti život vašem ljubimcu.

U ovo doba godine najučestalije probavne smetnje poput proljeva i povraćanja su uzrokovani visokim temperaturama, konzumacijom ustajale i tople vode te pijenjem morske vode.

Samo zbog ovih triju uzoraka, psi mogu imati problema koji mogu dovesti i do težih stanja - dehidracija, zatajenje organa, što može biti i smrtonosno ako se ne primijeti na vrijeme.

Osim ovih probavnih smetnji, psima množe doći do poremećaja i zbog raznih unutarnjih parazita, bakterija, virusa ili nekih drugih težih kroničnih stanja koje ljubimac ima od prije.

Kako spriječiti ovakva stanja možete saznati danas na besplatnom predavanju koje su organizirali volonteri Helping Animals iz Zagreba te Kinološki udruga Malinois Zadar u veterinarskoj ambulanti Mustać, Ul. Roberta Frangeša Mihanovića 71 u Zadru s početkom u 19:00 sati

Predavanje će održati Krešimir Martinković, univ.spec.med.vet koji već niz godina radi na Klinici za zarazne bolesti Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanje je besplatno, no mjesta su ograničena te je potrebna najava na e-mail: helping.any.animals@gmail.com. Dođite i naučite kako zaštiti svoje ljubimce, kako prepoznati simptome i na koje načine možete spriječiti moguće probleme. 

Više informacija možete saznati i OVDJE

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara