Upoznajte pasminu kojoj se teško razlikuje glava od stražnjeg dijela

Upoznajte pasminu kojoj se teško razlikuje glava od stražnjeg dijela
123rf.com

BOBTAIL ili staroengleski ovčar je robusni pas koji je živahan, umiljat i sjajnog karaktera, što ga svrstava u red savršenih pasa. Karakteristične je, gotovo simetrične građe tijela, visine do 71 centimetar i 30 kilograma te prekriven obilnom dlakom. Uzgojen je otprilike prije dva stoljeća na jugozapadu Engleske za tjeranje i skupljanje stoke i čuvanje stada.

Staroengleski ovčar je u osnovi mirne i blage naravi. Ne pokazuju znakove agresije ili nervoze, zbog čega je idealan za obitelji s djecom. Odlični su psi za neiskusne vlasnike, pogotovo one koji prvi put imaju psa za ljubimca.

Vrlo su inteligentni i brzo uče pa dresura nije zahtjevna, ali vlasnik mora biti dosljedan. Šarmantni su i razigrani pa im treba dosta prostora za istrčavanje.

Što se tiče održavanja, malo su zahtjevniji zbog duge i guste dlake. Važno je redovito ih četkati kako se dlaka ne bi zapetljala. Šišanje je isto tako neophodno jer imaju šiške koje im upadaju u oči te mogu izazvati upalu.

Uz pravilno održavanje dlake, ne bi trebali imati problema s bolestima kože. Ako imate malo vremena za dresuru, četkanje i redovite šetnje, bobtail je idealan ljubimac za vas!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara