Upoznajte preslatke bišone

Upoznajte preslatke bišone

Foto: 123rf.com

BIŠON pasmina dolazi sa zapadnog Mediterana, a razvila se u španjolskom i talijanskom priobalju. U 18. stoljeću su postali izuzetno popularni u Europi, a i danas je još uvijek tako. Ova pasmina uzgajana je da bude prijateljski raspoložena i stabilna.

Postoji nekoliko vrsta bišona, a najpopularnije su kovrčavi bišon i havanezer. Obje vrste spadaju u male pasmine i prosječni životni vijek im je 15 godina. Kovrčavi bišon ima kovrčavu dlaku snježno bijele boje, dok havanezeri imaju dugu glatku i ravno dlaku.

Obje vrste su vrlo inteligentne i druželjubive, vrlo su privrženi i odlično se slažu sa svima. Po naravi su veseli psići, no ne vole ostajati predugo sami. Ako im ne pružite dovoljno pažnje, mogu postati destruktivni i vrlo vokalni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i bilo kojoj drugoj pasmini, i ovim malim ljepotanima je potrebna redovita šetnja i socijalizacija. Ono što je bitno napomenuti kod obje vrste je da je potrebno minimalno 3 puta tjedno češljanje pa bi bilo dobro od malena ih navikavati na to.

Potrebno je šišati i dlake između jastučića kako im ne bi smetale dok hodaju i paziti na oči i uši. Ono što je najbitnije znati ako želite bišona je da se dobro adaptiraju na sve okoline, dobrog su zdravlja, zahtijevaju dosta uređivanja i četkanja, inteligentni su i lako ih je trenirati te su odlični s djecom, ali ne vole predugo ostajati sami. Ako imate ovakvog pesonju, podijelite vaša iskustva s nama.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom èlanku vezanom uz kuæne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara