VIDEO Dirljivi susret vlasnika i njihovih ljubimaca natjerat će vam suze na oči

VIDEO Dirljivi susret vlasnika i njihovih ljubimaca natjerat će vam suze na oči

Screenshot: Facebook

POZNATO nam je da psi pamte pomoću asocijacija. To znači da će se oni radovati šetnji kada ugledaju da njihov vlasnik uzima povodac ili obuva obuću.

Na isti se način pse uči dobrom ponašanju ili trikovima. Što se stvarnog pamćenja tiče, ono traje vrlo kratko. Nakon 10-20 sekundi oni će zaboraviti ono što se dogodilo.

Ako pas obavi nuždu na krivom mjestu, a njegov ga vlasnik kazni za 15 minuta, njemu neće biti jasno zbog čega je kažnjen. Što se pak emocija tiče, prema nekim istraživanjima, ako je pas razdvojen od svog vlasnika više od deset sati, on je sposoban početnu nervozu i tugu promijeniti u nešto pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki smatraju da psa napušta emotivna napetost sve dok u glavi ima sliku svoga vlasnika. No, ništa se od toga ne može egzaktno dokazati.

No, jedno je ipak sigurno, niti jedan pas neće zaboraviti svoga vlasnika i ponovni susret s njim u njemu će izazvati mnoštvo predivnih emocija.

Često smo znali doživjeti da psi imaju daleko veće emocije od ljudi. Tko je kome više falio u ovim isječcima? To zaključite sami! 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara