VIDEO Ovaj gavran ima nevjerojatnu sposobnost govora kojom će vas zadiviti

VIDEO Ovaj gavran ima nevjerojatnu sposobnost govora kojom će vas zadiviti

Screenshot: YouTube

HOROR filmovi često ih prikazuju kao zlokobne glasnike propasti ili čak smrti, ali u stvarnosti su vrane i gavrani iznimno inteligentne ptice bez sklonosti zlu. Budući da su te ptice toliko inteligentne, je li moguće da budu savršeni kućni ljubimci? Trebamo shvatiti da su vrane divlje životinje i ne bi trebalo očekivati da se ponašaju poput pasa ili mačaka koji su pripitomljavani generacijama.

To znači da će, bez sumnje, briga o vrani biti velik izazov. Vrane su porodica ptica koje žive širom svijeta i broje preko 120 vrsta. Gavran je najveći u toj porodici te je jednobojno crn. Međutim, gavrani su u Hrvatskoj zaštićeni pa ih ne biste trebali uzgajati, prodavati ni uznemiravati.

Ako ubijete gavrana, propisana je kazna u visini od 2400 kuna. Gavran iz videa dobro je dresiran i može reći nekoliko riječi. Boja njegova glasa i ton kojim govori zasigurno će vas iznenaditi. On zvuči poput čovjeka, no iako ga je njegova vlasnica dobro odgojila, nekada voli biti svojeglav i raditi po svome. 

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara