VIDEO Ovaj pas je poseban i spasio je malenu djevojčicu

VIDEO Ovaj pas je poseban i spasio je malenu djevojčicu

Screenshoot: Facebook

LABRADOR Hero ima ime kakvo apsolutno zaslužuje. On je dio malene obitelji koja se bori s teškim problemima. Djevojčica Sadie ima samo 4 godine, a boluje od autizma i dijabetesa. Njenim roditeljima je teško održavati njen dijabetes pod kontrolom i sve se to promijenilo kada je ovaj posebni pesonja ušao u njihove živote.

Hero je istreniran pas pomagač za ljude koji boluju od dijabetesa. On može nanjušiti kada malenoj dođe do promjene šećera u krvi, a njuška mu je osjetljiva čak i na udaljenosti od 8 km. Kada osjeti da nešto nije uredu, Hero alarmira roditelje malene Sadie.

Prije nepune tri godine ovaj pas je dokazao da je dostojan svog imena. On je bio kod kuće s mamom, dok je malena Sadie bila u školi koja je udaljena nešto više od 8 km. Mama je vidjela da nešto nije u redu jer se pas počeo čudno ponašati, počeo je cviljeti i nije prestajao. Mama je odlučila nazvati školu i zamoliti profesore da provjere kako je njena djevojčica.

Profesor je izmjerio šećer i sve je isprva bilo ok, ali se kroz pola sata šećer iznenada spustio na kritičnu razinu pa je malena mogla završiti u dijabetičkoj komi, pa čak i umrijeti, da se nije odmah reagiralo. Nikome nije bilo jasno kako je pas mogao s tolike udaljenosti osjetiti da malenoj nije dobro i svi su bili u šoku.

No on je nanjušio da nešto nije u redu s malenom i time joj je spasio život. Otac malene je uvjeren da je to božje djelo i da psi imaju mogućnosti i osjete koje mi ne možemo razumjeti. Jedno je sigurno, obitelj je neizmjerno zahvalna što malena Sadie ima ovakvog divnog anđela čuvara i prijatelja.

Psi su zaista naši najbolji prijatelji i osjete kada smo tužni ili kada smo sretni, znaju što nam treba i kako nam pomoći. Predivno!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom èlanku vezanom uz kuæne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara