VIDEO Saznajte zašto su crne životinje posebne, ali se teško udomljavaju

VIDEO Saznajte zašto su crne životinje posebne, ali se teško udomljavaju
123rf.com

Kao i kod crnih mačaka, tako i kod crnih pasa postoji vjerovanje da donose nesreću jer većina udruga i skloništa muku muči s udomljavanjem crnih pasa. Nazivaju ih teško udomljivim psima i kažu da ni njima nije jasno zašto se to događa. 

Prije nekoliko godina bila je pokrenuta i kampanja "Kad se male ruke slože i crna njuška se udomiti može". Kampanja je imala malo uspjeha, što je zapravo bio još jedan dokaz da očito postoji neki problem s tom crnom bojom i ljubimcima.

Naravno da postoje vlasnici crnih životinja koji se obično javljaju i komentiraju da su crne životinje najljepše, no iz raznih udruga nam kažu ovako: "Kada pronađemo leglo malih napuštenih štenaca, uvijek se prvo udome oni svjetliji, šareni, a zadnji odlaze crni."

Crni psi su doista, bez suvišnih i preuveličanih komplimenata, vrlo često najljepši psi, najpametniji, najposebniji, najslađi i najvjerniji. I u to smo se uvjerili mi koji brinemo o njima i upravo je zbog toga činjenica da oni predstavljaju jednu od najteže udomljivih kategorija još apsurdnija. Imate li ideju kako pomoći crnim njuškama da zauvijek pronađu dom?

Mi vam donosimo 10 razloga zašto udomiti baš crnog psa.

1. Crni psi su vjerni i druželjubivi baš kao i ostali psi "u bojama".
2. Izgledaju misteriozno i graciozno.

3. Jednostavnije ih je držati čistima (jer se na crnoj dlaci sve vidi).
4. Odlični su za zaštitu - neki ljudi smatraju da crni psi izgledaju opako, pa zašto ne iskoristiti tu pretpostavku u zaštiti od napornih osoba.

5. Spremni su za svaki službeni događaj - dodajte samo malu slatku kravatu i imate psa u odijelu. 
6. Odlično ispadaju na slikama zimi, pogotovo u snijegu.

7. Zapravo, izgledat će super skoro na svakoj fotki.
8. Prirodni su grijači - znanost kaže da crno privlači i apsorbira toplinu, što znači da se zimi možete stisnuti uz svoju dlakavu grijalicu.

9. Svi će vas primijetiti jer ćete vjerojatno biti jedan od rijetkih s prekasnim crnim psom. 
10. Slobodni su za udomljavanje u svim mogućim varijantama, mali, srednji, veliki, kratkodlaki i dugodlaki. 

Stoga ako razmišljate o novom ljubimcu, zašto to ne bi bio neki prekrasan crni markantni ljepotan ili neka graciozna crna dama?

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara