VIDEO Zamislite da imate sat vremena s ovim malim preslatkim mačićem

VIDEO Zamislite da imate sat vremena s ovim malim preslatkim mačićem
Screenshot Facebook

ZAMISLITE da sada u ovom trenutku možete ostaviti sve što radite i uzeti ovog preslatkog mačića u krilo i dopustiti si sat vremena uživanja. Vjerujemo da biste odmah pristali na to. Mi znamo da bismo uživali i da nam niti sat vremena ne bi bilo dovoljno.

Igra s ovoliko slatkim bićem djeluje pozitivno i opuštajuće, a svima nam je ponekad potrebno malo odmora i, kako se kaže, pustiti mozak na pašu. Naše tijelo prolazi kroz promjene za vrijeme druženja s ljubimcima, što utječe na raspoloženje.

Razina hormona stresa kortizola se snizi, a stvaranje serotonina, kemikalije koju vežemo za dobrobit organizma, povisi se. Znanstvenici vjeruju kako mačke više smiruju svoje vlasnike nego druge životinje.  

Dokazano je da su mačke dobre i za zdravlje srca te vlasnici mačaka rjeđe imaju srčani udar. Jedan od jednostavnih razloga je taj što se vlasnici koncentriraju na svog ljubimca i nemaju previše vremena za razmišljati o problemima pa su samim time i pod manjim stresom. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara