Vidjela je kako čovjek izbacuje štene iz auta u Slavoniji i spasila mu život

Vidjela je kako čovjek izbacuje štene iz auta u Slavoniji i spasila mu život
Foto: Facebook/M.Š.Z.

BILO je to krajem lipnja 2016. godine. M.Š.Z. u šetnju je izvela jednu od svoja tri psa. Njihov se dom nalazio u blizini nuštarskog groblja i poznatog "odlagališta pasa". Na tom su mjestu ljudi često pokazivali svoju najgoru stranu - napuštali bi pse bez grižnje savjesti i odvezli se autom s mjesta zločina.

Upravo je to doživjela i junakinja naše priče. Obična šetnja pretvorila se u spašavanje preplašene i bolesne kujice. Njezini "vlasnici", stariji muž i žena, izbacili su je iz auta i odvezli se nakon kratkog svađanja sa ženom koja ju je spasila. Iako je svojim očima vidjela da su je iznijeli iz auta, govorili su kako ne znaju o čemu priča kada ih je prozvala zbog tog zlodjela. Malena kujica je pobjegla na groblje jer se uplašila velike.

M.Š.Z. je privezala povodac svoje kujice za ogradu te otišla u potragu za odbačenim psićem. Kada ju je pronašla, bila je preplašena, gladna i prepuna krpelja i buha. Iako su ona i muž dom dijelili s još tri velika psa, odlučila je odbačenu kujicu dovesti kući, očistiti je od parazita te joj pronaći vlasnika koji će je voljeti.

No u tri dana dogodilo se puno neočekivanih situacija. Spašena kujica gotovo je uginula jedne večeri. Bila je u užasnom stanju, a udruge su bile pune, veterinari iz Vinkovaca nisu se javljali. Tu im se večer javio jedino veterinar iz Osijeka. Pregledao je kujicu i dao joj potrebne lijekove.

Ubrzo su je nazvali Pia, a kako naša junakinja kaže, kada psu daš ime, on postaje tvoj ljubimac. Pia je trebala završiti kod djevojke koja se ponudila pružiti joj stalan dom, no oni je jednostavno nisu mogli dati. Postala je nova članica njihove obitelji, a vrlo brzo prihvatili su je i ostali psi. Danas je ona najsretnija kujica na svijetu jer živi s obitelji koja je obožava. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara