Vlasnici je uhvatili na djelu: Maca pomogla zločestim psima izbjeći kaznu

Vlasnici je uhvatili na djelu: Maca pomogla zločestim psima izbjeći kaznu
Screenshot: YouTube

LJUBIMCI često znaju biti nestašni. Nekada ih ponese igra, nekada su nezadovoljni količinom pažnje koju im dajete, a nekada jednostavno mora biti po njihovom. Sve to dovede ih do kazne. Ljubimce moramo odgajati jednako kao i djecu. Na razne im načine ukazujemo što je to dobro, a što loše ponašanje. Za lijepo im ponašanje uvijek damo neku nagradu, a za neprimjereno ponašanje nagrade nema. Tada ih većinom kažnjavamo na određeni način.

To nikada nećemo riješiti pretjeranom vikom i udarcima. Najbitnije je psa uhvatiti na djelu i, kada vidimo neželjenu radnju koju radi, izgovorimo kratku riječ poput "Ne" ili "Fuj". Bitno je da pas shvati da neku radnju ne smije raditi, a ne da se nakon što je to izvršio preplaši zbog batina ili pretjeranog vikanja. Nakon što im jednom riječju ukažete da takvo ponašanje nije dozvoljeno, naredite im da mirno sjede i pustite ih tako neko vrijeme kako bi shvatili da su pogriješili.

Dva psića iz videa napravila su glupost i morali su ići u box u kaznu. Sigurni smo da im je tamo bilo jako dosadno, a ni njihovoj prijateljici maci nije bilo ništa zabavnije, stoga ih je odlučila osloboditi. Odradila je majstorski posao, a cijelu tu scenu možete vidjeti u videu koji slijedi. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara