Zabavne igre koje će vam olakšati šetnje s psom

Zabavne igre koje će vam olakšati šetnje s psom

Foto: 123 rf

AKO vas vaš pas tijekom šetnje vuče, ignorira i slično, isprobajte sljedeće aktivnosti.

Ove igre ne samo da će zadržati pažnju na vama, što umanjuje povlačenje i druge probleme, već će ove igre poboljšati vezu između vas dvoje.
 
1. Mijenjanje strane
 
Tijekom šetnje, nekoliko puta uzviknite "promjena", kako bi se vaš pas prebacio s vaše jedne na drugu stranu. Svaki put kad to učini, nagradite ga poslasticom, a nakon nekog vremena, to će postati zabavna igra.
 
2. Bacanje
 
Možete baciti poslasticu, granu, igračku ili nešto četvrto. Bitno je samo da svom psu ostavite dojam da ste zabavni partner za šetnju, kako bi imali njegovu pozornost. Tako će vaš ljubimac sam shvatiti da je držanje uz vas pametna ideja, jer ćete mu svako malo baciti nešto zabavno ili ukusno.
 
3. Traženje
 
Druga verzija bacanja nekog predmeta ili poslastice u zrak, jest njihovo bacanje po tlu, negdje u blizini, uz naredbu vašem ljubimcu da to ode potražiti. Tako će vaš pas morati aktivirati svoj znatiželjni nosić, što je uvijek zabavno, i usredotočit će njegove misli na potragu, a ne na ostale stvari koje se nalaze oko njega.
 
4. Mix zapovijedi
 
Umjesto da tražite svog psa da povremeno sjedne, stvorite zabavnu igru miješanjem vaših naredbi te nagrađivanjem psa, kada dobro odigra igru. Tijekom šetnje, izmijenite zapovijedi poput brže, sporije, sjedni, kreni te mijenjajte njihov redoslijed.
 
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara