Zagreb dobiva "policiju za životinje" i sklonište za mačke!

Zagreb dobiva "policiju za životinje" i sklonište za mačke!

Foto: 123rf.com

NAKON što je tijekom predizborne kampanje najavio osnivanje "psećeg CSI-a" odnosno gradske službe koja bi analizom psećeg izmeta otkrivala neodgovorne vlasnike koji ne sakupljaju pseći izmet, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom današnjeg obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja na Bundeku najavio je osnivanje "policije za životinje".

Koncept "animal policea" nije zagrebačka izmišljotina, već slične "policije" pod različitim nazivima u razvijenim zapadnim državama postoje već godinama.

U pravilu riječ je o službama koje se bave provođenjem Zakona o zaštiti životinja, a ovisno od države do države takve službe imaju ovlasti kažnjavati sve one koji zlostavljaju i zanemaruju životinje te im iste na licu mjesta oduzimati!

Osim policije za životinje gradonačelnik Bandić najavio je i otvaranje skloništa na napuštene mačke koje bi se kako doznajemo trebalo otvoriti u Dumovcu, na istoj lokaciji gdje već postoji sklonište za pse.

Radi li se tek o još jednom u nizu gradonačelnikovih obećanja ili će zagrebačke životinje dobiti službu koja će štititi njihova prava pokazat će vrijeme.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara