Zagrebački gradski azil je prepun i poziva ljude na udomljavanje

Zagrebački gradski azil je prepun i poziva ljude na udomljavanje
Screenshot

SKLONIŠTE za nezbrinute životinje Dumovec u ponedjeljak je pozvalo građane da ga posjete te udome životinje jer su njihovi prostori potkapacitirani za smještaj 34 mačke i oko 180 pasa o kojima se brinu.

Iz Dumovca su priopćili kako skrbe o novih 19 mladih mačića odbačenih u leglima i 15 odraslih mačaka koje su pronađene ozlijeđene. "Sklonište nema odgovarajuće smještajne kapacitete za mačke o kojima se trenutačno brine pa im se hitno traži trajni dom", istaknuli su.

Upozoravaju da su neki mačići odbačeni tik nakon okota, što je zahtijevalo ulaganje iznimnih napora kako bi preživjeli. One ozlijeđene, ističu, preživjele su uz niz operacija među kojima su sanacije prijeloma stražnje noge, operacija velike trbušne hernije, saniranje krvarenja pluća i sl.

"Uz velik broj mačaka, trenutačno se brinu i o 180 pasa koji čekaju udomljenje, a na privremenom udomljenju još je šezdeset pasa. Psi koji su na privremenom udomljenju kod volontera traže posebnu skrb. Riječ je o štencima, starijim psima te onima slabijeg zdravlja", upozoreno je.

Iz Dumovca su izrazili nadanje da će što prije moći početi s gradnjom posebnog skloništa za mačke, a taj projekt žele financirati iz EU fonda.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara