Znaju li psi što se događa na TV-u kada ga gledaju? Ovaj pas sigurno zna!

Znaju li psi što se događa na TV-u kada ga gledaju? Ovaj pas sigurno zna!
Screenshot: YouTube

DO SADA smo često viđali razne reakcije ljubimaca na televizijski program. No jeste li se ikada pitali što oni zapravo vide kada gledaju TV? Ruski znanstvenici proveli su istraživanja te zaključili da psi puno bolje od nas vide pokret, toliko brzo da im TV ekran nije zanimljiv zato što broj sličica u sekundi nije dovoljan da bi sliku vidjeli kao pokret, nego je vide kao niz fotografija.

Danas, kada moderni televizori generiraju više slika po sekundi, psi mogu doživljavati slike kao film, kao što to rade i ljudi. Broj slika koji je potreban da bi se prevarile oči, odnosno mozak, kako bi slike na televizoru percipirali kao film razlikuje se od životinje do životinje.

Ljudima je potrebno najmanje od 18 do 20 slika u sekundi, a psima je potrebno 70 slika u sekundi. Ptice, za razliku od njih, trebaju 100 slika u sekundi pa bi gledanje u TV s manjim brojem slika po sekundi bilo izuzetno stresno za njih.

Dakle, psi na današnjim TV-ima i uređajima mogu vidjeti slike kao film, dok na starijoj tehnologiji te slike ne mogu povezati u cjelinu. Znanstvenici zaključuju da su njihove reakcije poput lajanja, režanja i skakanja na TV potaknute zvukom koji dolazi iz tih raznoraznih kutija za gledanje više nego pokretom.

Pas iz videa definitivno zna što je na TV-u. On čak ima i svoj omiljeni TV show. Kada čuje uvodnu špicu, potpuno poludi. Pogledajte koliko je sretan!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara