Zoološki vrt u Nizozemskoj prvi put predstavio mladunče polarnog medvjeda

Zoološki vrt u Nizozemskoj prvi put predstavio mladunče polarnog medvjeda
Foto: Printskrin/youtube/ OuwehandsZoo

MLADUNČAD polarnog medvjeda prvi je put izišla van u zoološkom vrtu u Nizozemskoj, ali tome nitko nije mogao posvjedočiti jer je park zatvoren zbog koronavirusa, piše People.

I dok zoološki vrtovi privremeno zatvaraju svoja vrata za javnost tijekom pandemije koronavirusa (kao i restorani, arene i druga javna mjesta širom svijeta), nizozemski Ouwehands Zoo u Rhenenu predstavio je svoje tri i pol mjeseca stare polarne medvjede, bez ikakvih gledatelja.

Kako se može vidjeti na snimkama koje je zoološki vrt objavio, dvije bebe polarnog medvjeda prvi put su izišle iz majčine jazbine, u kojoj je mračno i zvučno izolirano. Držeći se blizu svoje majke, medvjedići su se, u srijedu, počeli prilagođavati svom novom terenu.

"Živimo u bizarnom vremenu u kojem je koronavirus zahvatio cijeli planet i svima nam se savjetuje da ostanemo u svojim domovima. U međuvremenu, život u zoološkom vrtu je uobičajen. Životinje se bude, drveće lista, a bezbrižni blizanci, polarni medvjedi, prvi su put pokazali svoje nosiće van", napisali su u objavi iz zoološkog vrta.

Ženka polarnog medvjeda je 27. studenoga, Freedom, rodila blizance čiji spolovi još uvijek nisu poznati. Kada spolovi budu poznati, zaposlenici u zoološkom vrtu već imaju spremne opcije za njihova imena: Yuka i Atlas za dječake i Yura i Nova za djevojčice.

Zoološki vrt, koji će biti zatvoren barem do 6. travnja, trenutačno ima pet polarnih medvjeda, a tri su odrasle sve ženke i obuhvaćaju tri generacije.

Kako bi svojim životinjama omogućili prisutnost u javnosti, nekoliko je zooloških vrtova omogućilo ljudima da putem interneta, od kuće gledaju njihove životinje, dok prakticiraju društveno distanciranje.

Recimo, zoološki vrt u Cincinnatiju svakodnevno organizira gostovanje u Home Safari Facebook Lives u kojima predstavljaju po jednu od svojih životinja i nude zabavne, edukativne aktivnosti onima koji su u kućama. U prvom video druženju, u ponedjeljak, predstavili su jednog od svojih najpoznatijih stanovnika, nilskog konja, Fionu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara