10 najseksi automobila

U POPLAVI izbora za naj-auto prema kojekakvim kriterijima kao svojevrsni predvodnik ističe se Forbes. Popularni magazin u posljednjem izboru tražio je najseksi automobile, i to s obzirom na krug kupaca kojem su namijenjeni.

U novoj Top Ten listi Forbes je tražio najbolji odgovor na pitanje koji automobil je najseksi za tipove kao što su mafijaši, NBA zvijezde ili pak netom rastavljene žene s pozamašnim obeštećenjem koje se redovito piše s barem šest znamenki. U pravilu se može reći da je kroz deset kategorija obuhvaćen gotovo cijeli krug potencijalnih kupaca. Stoga, ukoliko se ne nalazite u niti jednoj kategoriji očito je da si takav automobil niti ne možete priuštiti.

Šalu na stranu. Ako se već išta pametno u ovom izboru može zaključiti to je da Forbes-ovci definitivno nisu skloni BMW-u i njegovom dizajneru Chrisu Bangleu. Autor još uvijek sporne (samo dizajnerski) 7-ice Forbes-u nije drag, usprkos činjenici da BMW u Americi odlično kotira već dugi niz godina. Ustvari BMW je najbliže dogurao tek uz pomoć Rolls-Roycea Phantom koji je prema Forbesu najseksi automobil za hip hop mogule.

Ustvari, osim Rollsa možemo se složiti sa eventualno još dva izbora. Zahvaljujući obitelji Soprano Cadillac je doista stekao imidž seksi vozila s mafijaškim predznakom. Također, brojni filmovi B (i niže) klase nametnuli su Mercedesovu SL klasu kao redovitog suputnika rastavljenih žena.

I na kraju recimo da je sličan izbor prošle godine proveo i Top Gear, i to u svojem rujanskom izdanju. Prema njima je najseksi automobil na svijetu Fiat 500, ispred Aston Martina DBS i Masseratija Quattroporte.

Kako god, lista pobjednika po kategorijama slijedi u nastavku.

Najseksi automobil za:

- Hip-Hop mogule: Rolls-Royce Phantom
- Holivudske agente: Lexus LS Hybrid
- Plastične kirurge: Lamborghini Murcielago Roadster
- Mafijaše: Cadillac Escalade & EXT
- Netom rastavljene očeve: Chevrolet Corvette Conv.
- Netom rastavljene mame: Mercedes-Benz SL65 AMG
- Lobiste: Cadillac CTS
- Čitatelje Forbesa: Maserati Quattroporte
- NBA igrače: Ferrari 599 GTB Fiorano
- Uživatelje u vožnji: Aston Marin DB9 i Ferrari F430 (izjednačeno)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara