11 detalja iz popularnih filmova zbog kojih ćete ih gledati drugačije

11 detalja iz popularnih filmova zbog kojih ćete ih gledati drugačije
Screenshot: YouTube

U HOLLYWOODU je prosječno vrijeme od prve najave do datuma premijere filma 871 dan. Za to vrijeme ekipe se ne trude samo stvoriti dobar film, već ga ispuniti i zanimljivim referencama i detaljima. Takve stvari prosječni gledatelji možda neće ni primijetiti pa je Bright Side otkrio zanimljive detalje skrivene u popularnim filmovima zbog kojih ćete ih od sada drugačije gledati.

Za vrijeme snimanja filma "Podvojen", u sceni u kojoj njegove razne ličnosti međusobno razgovaraju, glavni glumac James McAvoy udario je pesnicom u metalna vrata i slomio ruku. Nije rekao ništa o svojoj ozljedi tri radna dana, a u jednoj od scena možete vidjeti čak i njegovu natečenu ruku.

U "Spider-Manu" (2002) Petera Parkera ugrizao je radioaktivni pauk koji mu je dao supermoći. Pet godina kasnije, u "Spider-Manu 3", tvorci nisu zaboravili na isto mjesto dodati ovaj važan detalj.

U novom filmu o Aladdinu čarobni tepih glavnog lika gradi dvorac od pijeska koji izgleda poput čuvene Disneyeve palače.

Jeste li obratili pažnju na sat glavnog junaka iz serijala o Johnu Wicku? Najveći fanovi zapravo su primijetili da ga John za vrijeme najdinamičnijih scena nosi na unutarnjem dijelu zgloba. Ljudi u vojsci tako nose dodatnu opremu: to im daje mogućnost da provjere vrijeme s oružjem u rukama i rješava problem zaslijepljenosti odrazom.

Na početku prvog filma o Johnu Wicku glavni lik ide automobilom do male zračne luke. Čuvar koji ga je pustio čitao je Shibumi, knjigu o umirovljenom ubojici koji je jednom olovkom ubio čovjeka. Lik u knjizi zapravo nas podsjeća na samog Johna, ali on je olovkom istovremeno ubio tri neprijatelja.

U filmu "Charlie i tvornica čokolade" Willy Wonka imao je dovoljno mjesta samo za sebe i osmero gostiju u svom čamcu. To znači da svi prethodni nestanci djece nisu bili nesreća, već ih je vlasnik tvornice savršeno isplanirao i realizirao.

Sjećate li se vjeverica iz istoimenog filma? Umjesto da koriste računalnu animaciju, tvorci su proveli 19 tjedana uvježbavajući stvarne životinje da sjede na stolici, čiste orahe i stavljaju ih na traku.

U filmu "Osvetnici: Završnica" tvorci nisu zaboravili dodati otiske prstiju na Hulkove naočale, što bi u stvarnom životu tako i bilo jer je njihova površina crna i sjajna.

U filmu "Početak" Ariadne koju glumi Ellen Page nosila je kosu u punđi za vrijeme druge razine sna. To je učinila jer je bila scena s nultom gravitacijom u hotelu pa su tvorci htjeli izbjeći dodatan rad na kretanju njene kose u tom dijelu.

Tvorci "Ant-Mana i Waspa" odlučili su zadržati referencu na "The Matrix". U jednoj od scena, desno od glave Laurencea Fishburnea koji je glumio Morpheusa u legendarnoj trilogiji, možete vidjeti dio originalnog naziva filma - Matrix.

U "Meridi Hrabroj" treća strijela kojom Merida puca tijekom natjecanja u streličarstvu ostavlja sitnu ogrebotinu na njenom obrazu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara