19-godišnjakinja dosad zaradila 2,2 milijuna kuna na smišljanju imena

19-godišnjakinja dosad zaradila 2,2 milijuna kuna na smišljanju imena
Foto: Twitter

BEAU ROSE JESSUP je 19-godišnjakinja koja zarađuje dajući imena djeci drugih ljudi. Nakon što je 2016. godine s roditeljima posjetila obiteljske prijatelje u Kini, očev prijatelj zamolio ju je da smisli britansko ime njegovom novorođenom djetetu jer su Kinezima britanska imena privlačna, piše Mirror.

Razlog tome je i činjenica da je nezgodno imati samo kinesko ime jer ono onemogućava osobi da ima korisničko ime ili e-mail adresu na internacionalnim stranicama ili fakultetima u budućnosti, zbog čega Kinezi djeci daju jedno kinesko i jedno englesko ime.

Iako je najprije objasnila da se ne smatra dovoljno važnom osobom u djetetovu životu da bi mu ona dala ime, kada je čula kakva apsurdna imena djeca u Kini vrlo često dobivaju, poput Rolex, Apple i slično, odlučila je nešto poduzeti te je pokrenula vlastiti posao pod nazivom Special Name.

Riječ je o stranici koja Kinezima daje uvid u tradicionalna britanska imena, a funkcionira tako da korisnik prvo odabere pet od ponuđenih 12 osobina koje bi mogle krasiti njegovo dijete. Metoda kojom Kinezi tradicionalno daju imena vrlo je slična toj, zbog čega je Beau odlučila zadržati takav pristup.

Nakon što odaberu spol i osobine, roditeljima se generiraju tri imena koja mogu podijeliti i prokomentirati s članovima obitelji i prijateljima putem We-Chata te tako donijeti konačnu odluku o tome koje ime će dati svome djetetu. Svaki prijedlog imena mogu isprintati na certifikatu koji uključuje i značenje imena te dobiju i primjer jedne poznate osobe koja nosi to isto ime.

Prvih 160 tisuća imena je odradila besplatno, a kasnije je po imenu naplaćivala svoju uslugu svega 60 penija, što je otprilike pet kuna. Od tada je nadjenula imena čak 670 tisuća beba, čime je zaradila preko 260 tisuća funti, odnosno oko 2,2 milijuna kuna, piše MamaMia.

Beau ističe kako ne može procijeniti koja su britanska imena najpopularnija među korisnicima njene stranice, ali je veseli što je pridonijela nečemu i pritom se zabavlja.

"Učinila sam ovo jer me zanimalo može li se ideja pretvoriti u nešto više od same ideje, ali nisam očekivala da će to biti išta više od malog projekta. Ovo je ugodno iznenađenje, ali sasvim sigurno je – iznenađenje", zaključila je djevojka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara