"24" i "The Office" požnjeli najviše ovogodišnjih "Emmyja"

AKCIJSKI triler "24" i američka verzija kultne britanske serije "The Office" su, prema broju osvojenih nagrada, najveći pobjednici ovogodišnje, 58. po redu, dodjele američkih televizijskih nagrada "Emmy".

"24" je dobio nagradu za najbolju dramsku seriju, a Kiefer Sutherland, koji u njoj tumači ulogu agenta Jacka Bauera, dobio je nagradu za najboljeg glumca. "The Office" je, pak, dobila nagradu za najbolju humorističnu seriju.

"The Girl in the Cafe", BBC-jeva romantična komedija o djevojci vladinog službenika koja se bori protiv siromaštva u svijetu, a čiji je autor Richard Curtis, autor hitova kao što su "Četiri vjenčanja i sprovod", dobila je nagradu za najbolji TV-film.

Kelly MacDonald je za nastup u tom djelu također dobila "Emmyja" u kategoriji najbolje sporedne uloge u TV-filmu. Curtis je također dobio nagradu za najbolji scenarij. Britanci mogu biti zadovoljni i uspjehom "Elizabeth I", koja je osvojila "Emmyja" u kategoriji mini-serije, isto kao i Helen Mirren za naslovnu ulogu legendarne engleske kraljice.

Kao najbolji glumac u humorističnoj seriji je nagrađen Tony Shalboub za "Monka", a Mariska Hargitay iz "Zakon i red: Odjel za žrtve" je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu. Nagrade su pokupile i TV-serije čije je daljne snimanje prošle sezone obustavljeno - "Zapadno krilo" (Alan Alda za najbolju mušku sporednu ulogu u dramskoj seriji), "Will i Grace" (Megan Mullally za najbolju žensku sporednu ulogu u humorističnoj seriji) i "Huff" (Blythe Danner za najbolju žensku sporednu ulogu u dramskoj seriji).

"Daily Show with Jon Stewart" je pak dobio nagradu za najbolji zabavni program, dok je "Amazing Race" dobio nagradu za najbolji reality program. Jedni od najvećih gubitnika ovogodišnje dodjele jest TV-serija medicinske tematike "Greys Anatomy" koju su mnogi držali favoritom, dok se prošlogodišnji laureati kao "Izgubljeni" i "Kućanice" nisu uspjeli ući u nominacije.

Na dodjeli je odana počast nedavno preminulom producentu Aaronu Spellingu, pri čemu su na pozornici zaplakale Jaclyn Smith, Farrah Fawcett i Kate Jackson – originalan trojac iz njegove TV-serije "Charlijevi anđeli".

Po broju osvojenih nagrada od TV-kuća je najbolje prošla kablovska mreža HBO s 26 "Emmyja", dok je iza nje NBC s njih 14. ABC je dobio 11, "Fox" i CBS po 10, dok je 9 nagrada dobila javna TV-mreža PBS.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara