2CELLOS napunili zagrebačku Arenu, posvetili "With Or Without You" svim curama u publici

2CELLOS napunili zagrebačku Arenu, posvetili "With Or Without You" svim curama u publici

Foto: Tomislav Kristo/Cropix

2CELLOS, Stjepan Hauser i Luka Šulić u utorak navečer napunili su zagrebačku Arenu. Čelisti su izveli skladbe klasične glazbe zajedno sa Zagrebačkom filharmonijom, a nakon toga su održali koncert svjetski poznatih rock i pop hitova u njihovoj interpretacijii. Dečki su od brojnih pjesama, odsvirali "With Or Without You" grupe U2, a pjesmu su posvetili svim djevojkama u publici. 

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od najvećih domaćih pozornica - pod svjetla reflektora zagrebačke Arene. U prvom, klasičarskom dijelu, svirali su sa Zagrebačkom filharmonijom, a u drugom dijelu, talent i energiju koji su ih proslavili, pokazali su svirajući svoje poznate hitove. U dvorani je bilo 12 000 ljudi, među kojima su bili i posebni gosti iz inozemstva: Julian Wright iz Rocket Music Managementa koji u svijetu uz mnoge zvijezde zastupa i 2CELLOS, Emily Freeman, booking agentica iz The Agency group i Cathleen Murphy, Vice president of A&R masterworks.

Koncert nije propustio ni slovenski biciklist ultramaratonac Marko Baloh, veliki obožavatelj popularnog dvojca, koji je zbog kišnog vremena umjesto iz Ljubljane biciklom došao iz Novog Mesta na koncert. Plivačice sinkroniziranog plivanja zagrebačke Mladosti koje su na nedavnom prvenstvu Grada Zagreba osvojile prvo mjesto koreografijom uz glazbu "Smooth kriminal" 2CELLOS, također su došle pozdraviti dečke čija je skladba zaslužna za energiju nastupa i uspjeh na velikom natjecanju.

Koncert je ujedno bio događaj kojemu nije mogao odoljeti ni veliki broj pripadnika hrvatskog društvenog, političkog i umjetničkog života baš kao i mnogobrojni predstavnici medija. U publici su bile zvijezde Larinog izbora Doris Pinčić, Jagoda Kumrić i Stefan Kapičić, pjevačica Franka Batelić, ministar Tihomir Jakovina i brojni drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prvom dijelu Stjepan Hauser i Luka Šulić su se svirajući sa Zagrebačkom filharmonijom
pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića vratili svojim klasičnim korijenima i klasičnom
glazbenom obrazovanju svirajući uzvišeni "Benedictus" Karla Jenkinsa, dostojanstvenu i
uznositu "Elegiju" Gabriela Faurea, "Gabriel's Oboe" Ennia Morriconea, strastveni "Oblivion"
Ástora Piazzolle te veličanstvenu Haydnovu Simfoniju br. 45 "Farewell". Njihov talent još je više došao do izražaja uz Zagrebačku filharmoniju pokazavši da klasična glazba itekako može biti i jest zanimljiva, energična, emotivna te da je u stanju proizvesti bezbroj glazbenih doživljaja kad se instrumenata prihvate oni koji uz glazbu i za glazbu žive.

U drugom dijelu koncerta popularni dvojac publiku je razveselio svojim proslavljenim
obradama hitova stranih zvijezda kojima su izazivali sve jače ovacije publike : "Welcome to the Jungle", "Purple Haze", "Resistance", "Californication", "Time of Your Life", "With
or Without You", "Where the Streets Have No Name", "Viva la Vida", "Human Nature",
"Smooth Criminal", "Smells Like Teen Spirit", "You Shook Me All Night Long", "Highway
to Hell", "Back in Black", "When I Come Around", "Smells Like Teen Spirit", "Fields of Gold" te "Hurt".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara