4DX kino dvorana uskoro u multipleksu Cinestar Arena Zagreb

Foto: PR

TOČNO osam dana ostalo je do otvaranja prve 4DX™ kino dvorane u Hrvatskoj koja će 12.  prosinca započeti s radom u sklopu multipleksa CineStar Arena Zagreb, a u kojoj će se prikazivati cjelovečernji filmovi u potpuno novom 4D formatu.

Zahvaljujući tvrtki Blitz-CineStar, ljubiteljima sedme umjetnosti željnim apsolutnog kino iskustva bit će omogućeno, osim vrhunskog audio-vizualnog sadržaja, pratiti omiljene naslove uz brojne specijalne efekte koje gledatelja smještaju u sam film.

Nova 4DX™ kino dvorana multipleksa CineStar Arena Zagreb službeno će se otvoriti 12. prosinca projekcijama igranog filma "Hobit: Smaugova pustoš" i animiranog filma  "Snježno kraljevstvo". Među filmovima koje ćemo moći pratiti u novom 4D formatu tako će se naći i najveći nadolazeći hitovi među kojima ističemo: "Ronin 47", "Legenda o Herkulu", "Need for Speed", "Različita", "Lego 3D"…

Posjetitelji nove 4DX™ kino dvorane multipleksa CineStar Arena Zagreb gledajući film imat će osjećaj kao da se nalaze u filmskom okruženju zahvaljujući pomičnim sjedalima, mirisu, vjetru, vodi, magli, mjehurićima i posebnim svjetlosnim efektima koji će svakom gledatelju pružiti 4DX™ prožimajući filmski doživljaj zaokupljajući svih pet njegovih osjetila!

A kako će izgledati praćenje filma  u 4DX™ CineStara Arena Zagreb pogledajte u traileru.

Prvo svjetsko 4D kino za igrane filmove, CJ 4DPLEX, i vodeći hrvatski kino prikazivač Blitz-CineStar sklopili su u srpnju ove godine ugovor kojim se sveobuhvatno 4DX™ iskustvo gledanja filmova dovodi u nekoliko multipleksa u Hrvatskoj i regiji bivše Jugoslavije. Ova suradnja rezultat je sve veće dostupnosti premijernih filmova najvećih holivudskih studija u 4D kinima, kao i uspješnog poslovnog modela koji 4DX™ pruža kino prikazivačima, a Blitz-CineStar pridružit će se brojci od 56 4D kina diljem svijeta.
 
4DX™ pokrenut je 2009. od strane CJ CGV, najvećeg kino prikazivačkog lanca u Aziji, a Blitz-Cinestar pridružuje se njihovim partnerima kino prikazivačima najvećih svjetskih lanca.

Blitz-CineStar d.o.o. nastao je 2003. godine zajedničkim ulaganjem tvrtki  Blitz film i video distribucija, vodećeg distributera filmova u Hrvatskoj i državama bivše Jugoslavije, i  Kieft & Kieft GmbH, najvećeg njemačkog kino prikazivača.

Tvrtka Kieft & Kieft GmbH ima više od 60 godina iskustva u  kino prikazivanju i zaslužna je za stvaranje jedne od najvećih kino mreža koja danas obuhvaća više od stotinu multipleksa s preko 900 dvorana u nekoliko europskih zemalja. Kieft & Kieft Filmtheater GmbH , tvrtka koja je otvorila svoj prvi multipleks 1993., stvorila je brand CineStar koji je od tada sinonim za vrhunsku kombinaciju jedinstvene arhitekture, najboljeg komfora, sofisticiranog interijera te inovativnih audio-vizualnih tehnologija. Kieft & Kieft GmbH u zajednički projekt donio je spoj tradicije i inovacije, poznati know-how i snagu najjačeg kino operatera.

Blitz film i video distribucija, tvrtka osnovana 1992., danas je vodeći distributer filmova u regiji. Zahvaljujući stručnosti te inovativnom pristupu distribuciji filmova, Blitz  film i video distribucija je stekla povjerenje najvećih filmskih studija kao što su Warner Bros Pictures International, Universal Pictures International, Paramount Pictures International, 20th Century Fox i DreamWorks Animation za ekskluzivnu distribuciju filmova u kinima. Također ima i dugogodišnju vrlo uspješnu suradnju s DreamWorks Studios te brojnim nezavisnim kompanijama kao što su Icon Entertainment, Europa Corp, Lakeshore Entertainment, Summit Entertainment, Pathe Distribution, Studio Canal, LionsGate i mnoge druge, čije filmove distribuira putem svih postojećih kanala distribucije filma: kina, videa, televizije, kao i putem novih tehnologija poput videa na zahtjev, IPTV-a, Interneta i slično.Zahvaljujući sinergiji svojih osnivača, Blitz-CineStar je danas najveći kino prikazivač u regiji. Sa željom da izjednači kvalitetu kino ponude u regiji s kvalitetom ponude drugih razvijenih europskih zemalja, Blitz-CineStar 2003. godine otvara prvi multipleks: CineStar Zagreb (13 dvorana s 2.940 sjedala), nakon čega slijedi i otvorenje ukupno 12 multipleksa zaključno sa CineStarom Slavonski Brod koji je otvoren ovoga proljeća. Navedeni multipleksi čine CineStar lanac koji obuhvaća 83 dvorane ukupnog kapaciteta 14.367 sjedala i ostvaruje oko 4 milijuna posjetitelja godišnje. Blitz-CineStar će u širenju mreže multipleksa u idućih dvanaest mjeseci otvoriti još tri multipleksa pa će se, s postojećim multipleksima koji sadrže premium kino dvorane poput IMAX i Gold Class, CineStar lanac sastojati od 15 multipleksa s ukupno 115 ekrana i gotovo 20.000 sjedala što ga čini najvećim kino prikazivačem na tržištu bivše Jugoslavije.

Blitz-CineStar kreira i kontinuirano razvija visokokvalitetan CineStar brand: 2008., 2010., 2011. i 2013. CineStar dobiva titulu Superbrands. Godine 2009. CineStar brand potrošači izabiru za 30 najboljih brandova visokog potrošačkog povjerenja! Dodijeljen mu je, također,  i Best Buy Award za 2012./2013. na temelju mišljenja hrvatskih potrošača. Blitz-CineStar prikazuje najnovije filmove vodećih svjetskih studija, te uvodi nove tehnologije i ponudu koja nudi održivu profitabilnost i rast, a CineStar multipleksi opremljeni su u skladu s najnovijim svjetskim standardima. Štoviše,  Blitz-CineStar je prvi u regiji u svoja kina uveo digitalnu 3D tehnologiju, eXtreme dvorane, Auro 11.1 3D zvuk, te IMAX i Gold Class formate. 4DX™ je još jedan posebni kino doživljaj kojim ćemo ugoditi našim korisnicima, a koji će multipleksima CineStar osigurati dodatnu dozu ekskluzivnosti. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara