91-godišnji Kirk Douglas dobio priznanje za humanitarni rad

91-godišnji Kirk Douglas dobio priznanje za humanitarni rad

AMERIČKI glumac Kirk Douglas napokon je dobio priznanje za svoj dugogodišnji glumački i humanitarni rad. 91-godišnji Kirk, zajedno sa svojom drugom suprugom Anne, proteklo desetljeće financijski je pomogao u izgradnji četristotinjak igrališta u losanđeleskim školama. Na svečanosti održanoj njemu u čast, u kalifornijskom centru za znanost glumac je dobio još jedno u nizu priznanja za svoj neskromni humanitarni rad.

Kirkov humanitarni doprinos

"Kirk Douglas je na neki način spasio mnogo života - ne samo svojom umjetnošću, već i humanitarnim doprinosima ovoj planeti. Ovdje smo kako bismo pokazali da je Kirk Douglas istinski predstavnik našeg rada i vizije u Fondaciji 'Shoah'", rekao je Steven Spielberg, njegov dugogodišnji prijatelj i obožavani filmski redatelj. Na dobrotvornoj večeri ambasadora humanosti Fondacije Shoah, osim Spielberga koji je hvalio njegov hvale vrijedan rad, o glumačkim uspjesima Douglasa govorio je i glumac Billy Crystal. U čast njegovih glazbenih dostignuća pjevala je Bette Midler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fondaciju Shoah je 1994. osnovao Steven Spielberg radi očuvanja i sakupljanja svjedočenja ljudi koji su između ostalog doživjeli i holokaust. U arhivi te fondacije danas se nalazi preko 50 tisuća video isječaka preživjelih svjedoka tog groznog istrebljenja iz čak 56 zemalja. Osim po svojim humanim vrijednostima, Kirk je poznat javnosti kao legendarni glumac, scenarist i producent. Ostvario je niz zapaženih uloga od kojih je prema riječima filmskih stručnjaka jedna od najboljih u povijesti filma uloga revolveraša Doca Hollidaya s Divljeg zapada. Ostale uloge koje su oduševile svijet bile su Vincent van Gogh, Spartak i pukovnik Dax. Kirk je danas umirovljeni glumac koji uživa baveći se humanitarnim radom.

A.M.
Foto: Guliver/Getty Images

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara