Ako imate problema s YouTubeom, niste jedini

Screenshot: YouTube

OVE SRIJEDE poslijepodne pojavili su se problemi s YouTubeom.

Korisnici diljem svijeta obavještavaju putem Twittera da nisu u mogućnosti pristupiti videima na popularnoj stranici. Nekima je stranica povremeno u potpunosti nedostupna, dok drugi javljaju da imaju poteškoća samo s opcijom embed, odnosno s reproduciranjem videa s YouTubea na drugim stranicama.

U oba slučaja YouTube javlja pogrešku uz obavijest: "Server je naišao na privremenu pogrešku i ne može provesti vaš zahtjev. Molimo pokušajte ponovo za 30 sekundi. To je sve što znamo".

Opisana greška javlja se u posljednjem satu u Firefoxovom browseru, dok je u Chromeu moguće pristupiti stranici, ali ne i embedanju videa.

S druge strane, The Nex Web javlja da je korisnicima u drugim dijelovima svijeta pristup YouTubeu onemogućen uz uobičajenu poruku u slučaju problema s najpopularnijim svjetskim servisom za reprodukciju videa: "Nešto je pošlo po krivu. Tim visoko treniranih majmuna poslan je da riješi situaciju".

DownRightNow javlja da su trenutno mogući problemi u radu stranice.

Iz Googlea se još uvijek nisu oglasili, ali tijekom dana korisnici su prijavili navodnu grešku u kodiranju (pojavila se dodatna zagrada na kraju koda za embed) pa postoji vjerojatnost da je upravo rješavanje tog problema razlog trenutnih smetnji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara