Ako je ovo stvarno, evo nove enigme za one koji se klanjaju Isusu na tostu

Screenshot: YouTube

AKO STE među onima romantičnijima, sigurno ste barem jednom u životu, barem u djetinjstvu, pokušali među oblacima pronaći poznate oblike.

Životinje, čudovišta, srca ili čak ponekad i ljudski obrisi, ali čak i ako ste nekome pored sebe pokušali pokazati što vidite, bila je mala vjerojatnost da će ta osoba vidjeti isto. Ipak, s tim nije imao problema YouTuber Jason Kohler, koji je snimio sasvim jasne obrise lica na nebu: "Video je snimljen ispred naše kuće. Bili smo šokirani kad smo vidjeli savršeno lice u oblacima", poručio je. Autentičnost videa zasad nije potvrđena, a već su se javili neki koji sumnjaju: "Ovo je snimka neke slike, totalno je laćno!", napisao je jedan od korisnika.

Inače, viđenje lica na čudnim mjestima kao što su oblaci, drveće, mjesec ili komad tosta, naziva se pareidolija. Dr. Nouchine Hadjikhani s Harvarda kazao je da takva vrsta percepcije sasvim normalna i dio je našeg biološkog nasljeđa: "Ljudi su 'programirani' da detektiraju lica od rođenja", kazala je za BBC.

Dakle, sljedeći put kad vam se lica ukazuju na raznim mjestima - okrivite evoluciju. A što se tiče priloženog videa, zasad se još uvijek čekaju reakcije i čitanja vjerskih fanatika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara