Ako koristite WhatsApp na Androidu vaše poruke nisu baš u potpunosti privatne

Screenshot WhatsApp

VERZIJA WhatsAppa za Android ima rupu u sustavu zbog koje do prošlih chatova mogu slobodno doći druge aplikacije instalirane na istom smartphoneu, tvrdi savjetnik za sigurnost i sistemski administrator Bas Bosschert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je problem temeljito objasnio na svojem blogu ovog utorka, a on uključuje dokazni kod koji aplikacija potražuje kako bi potajno uploadala sve prijašnje razgovore na server koji koristi "provalnik" te, u novijim verzijama WhatsAppa, dešifrirala spomenuti dokument, piše ArsTehnica. Doduše, da bi se to sve dogodilo osoba mora instalirati aplikaciju koja sadrži igricu ili neki drugi ispravan feature, dok u pozadini pristupa bazi podataka koju WhatsApp sprema na SD karticu u uređaju.

"Baza podataka WhatsAppa sprema se na SD karticu i može joj pristupiti bilo koja androidna aplikacija kojoj korisnik dozvoli pristup SD kartici. A budući da većina ljudi dozvoljava sve na svojim uređajima, to i nije nekakav problem", piše Bosschert i dodaje: "Dakle, možemo zaključiti da svaka aplikacija može ući u WhatsApp i pročitati chatove iz kodirane baze podataka. Facebook nije trebao kupiti WhatsApp da bi pročitao vaše chatove".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara