Ako se ovo pretvori u novi "Gangnam Style", nema nam pomoći

Ako se ovo pretvori u novi "Gangnam Style", nema nam pomoći

Screenshot: YouTube

OTKAD Psy pokorio YouTube prešavši milijardu gledanja, mnogi su zaključili da je pomamu ovog tipa moguće emulirati, a Muhammad Shahid Nazir prvi je ozbiljni pretendent na Psyjev tron.

U slučaju da vam je njegovo ime poznato, radi se o čovjeku o kojem smo sredinom godine već pisali, a njegov dosad najveći "hit" bio je video koji prati jedan njegov radni dan. Naime, 31-godišnji Muhammad je prodavač riba na londonskoj tržnici, a njegov je marketinški trik pjevušiti cijenu ribe koju prodaje. "One pound fish" tako je postao YouTube senzacija, a netko je zaključio da njegova poštapalica može postati pravi hit na tragu "Gangnam Stylea".

I donekle su bili u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muhammad ili One Pound Fish Man, izbacio je singl "One Pound Fish" i već se popeo do 29. mjesta na britanskim ljestvicama. Njegov spot dosad je pogledalo preko sedam milijuna gledatelja, a nastavi li ovim tempom, simpatični bi Pakistanac mogao dogurati daleko.

Naravno, uspije li u svom naumu, to bi moglo označiti "početak kraja" i top ljestvice bi uskoro mogle biti ispunjene pjesmuljcima ovog tipa. Drugi će pak reći da top ljestvice odavno izgledaju tako i da ovakve instant hitove slušamo od vremena "Lambade", a vjerojatno i puno ranije.

U svakom slučaju, "One Pound Fish" veliki je hit u Britaniji, u Pakistanu, a obradio ga je i poznati producent Timbaland. Ostaje nam vidjeti dokle će Muhammad dogurati i ima li potencijal približiti se Psyjevim brojkama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara