Alen Vitasović podivljao na Facebooku i počeo vrijeđati na nacionalnoj osnovi: Ajde briši u Tursku kod Mudžahedina!

Alen Vitasović podivljao na Facebooku i počeo vrijeđati na nacionalnoj osnovi: Ajde briši u Tursku kod Mudžahedina!

Screenshot: Facebook

DA DOMAĆE zvijezde i nekadašnje zvijezde moraju pripaziti što pišu na Facebooku, nedavno je naučio i Alen Vitasović koji je očito zaboravio da sve što javne osobe izjave ili napišu, kad-tad završava u medijima.

Naime, Vitasović se uključio u žestoku raspravu s glazbenikom Sašom Hindićem koji je komentirao njegovu kritiku nastupa Renate Sabljak rekavši mu da nema pravo optuživati pjevačicu zbog "falšanja" jer i sam to čini. Ipak, koji je točan povod ove svađe i što je toliko razljutilo Vitasovića, u ovom trenutku ne znamo, jer Hindić je objavio samo pjevačev odgovor.U svakom slučaju, nakon što mu je Hindić napisao da je lošiji pjevač od Renate Sabljak, Vitasović je odgovorio: "Pjevam svugdje i uvijek uživo. Po cijelom svijetu. Tebe sam gledao u debilnim emisijama na TV-u kod Malnara.... Ciganska glazba je ok, a ti ni to ne znaš. Politika nema veze sa mnom. Osim što sviram sve instrumente i što sam završio glazbenu akademiju. Ti znaš 3 akorda. Mjesta na kojima ja sviram možeš vidjeti samo na slikama. Ostani u kuhinji u Mostaru i pleši po stolovima. To je Balkan. Nemaš ni jedan CD izdan. Na festivalu nisi bio ni jednom. Nemaš samostalne koncerte. Ti sviraš u birtijama. Ja sam samostalni umjetnik priznat od države. Samo si zavidan jer si mi slao pjesme, a ja ih bacio u smeće jer su jadne i nepismene. Jučer sam nastupao pred 2000 ljudi, a ti u birtiji s pijancima. Ajd briši u Tursku kod Mudžahedina".

Međutim, priča tu nije stala pa su se u ovu pomalo tragikomičnu internet raspravu uključili i Alen Islamović i Hamed Bangoura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islamović je napisao: "Žalosno je to što smo mi Bošnjaci, muslimani, izgleda pogrešno rođeni. Žalosno je to što gutamo uvrede na svakom uglu. Ispričavamo se svima što smo s greškom rođeni, ispričavamo se svima što smo na ovom prostoru, ispričavamo se svima što smo postali i dio Europe u kojoj izgleda nema mjesta jer je velika gužva, ispričavamo se kolegama s estrade što smo i mi nešto znali pjevati i svirati, ispričavamo se što smo se upetljali u mnogo stvari. U sport, glazbu, u književnost, glumu. Izgleda da ćemo se još 100 godina ispričavati, a za što? Za ništa. Biti čovjek je najteža odluka u životu. Ima li nas? Sumnjam".Vitasović, kojeg su mnogi od uključenih ismijali jer, tvrde oni, ovo je napisao u deliriju, odgovorio je: "Ne pijem i nisam u deliriju. Čovjek me samo izazvao i vrijeđao. Vama je stavio samo zadnju moju izjavu. Tako da ispadne žrtva i dobričina", ali i ispričao se Hindiću: "Ispričao sam se samo ako si se uvrijedio po nacionalnoj osnovi. Za drugo ne jer si ti mene prvi izvrijeđao i bio bezobrazan i nekulturan."

Međutim, nakon što je nekoliko puta zaključio da je ovo njegova "posljednja poruka", nastavio je i ponovno se uvukao u probleme: "Tvoja muzika je za Turke i Mudžahedine. Za njihovo podneblje. Na zapadu nemaš kruha i u Europi. Kao ni ja kod vas na istoku. To me ne zanima. Ja ne živim od istoka. Di je tu govor mržnje? Promijeni glazbu. Ja govorim o glazbi. O govoru mržnje se može diskutirat tamo gdje je bio bratoubilački rat. U Istru dolaze tvoji sunarodnjaci svih vjera i nemaju problema. Evo trojica i kod mene danas rade".No, ni to nije sve. Nakon svega uključio se i "arbitar" Hamed Bangoura koji je također odaslao svoju poruku mira: "Dragi Alene i Saša. Glazba je oduvijek bila tu da spaja, a ne razdvaja ljude. Alene, lijepo od tebe da si se ispričao, ali prozivati i nazivati Sašu Hindića mudžahedinom teške su riječi. Nadam se da ti je sve to samo "pobjeglo" i da to nisu tvoji stavovi, jer te poznajem kao dobrog i dragog čovjeka i umjetnika, čija su djela zaista obilježila jedno razdoblje hrvatske glazbe, te se neke tvoje pjesme i dan danas rado slušaju. S druge strane Saša, tebe znam kao dragog i čestitog dečka i nije sramota što pokušavaš pošteno zaraditi svoj kruh gažirajući od kada te znam. Dapače, svirao si i na mojoj svadbi i moram reći da je to bila jedna od najboljih svadbi za sve uzvanike koji su tamo bili. Kako znam da si prije svega čovjek, primi Alenovu ispriku i nastavite dalje spajajući ljude onako kako to obojica najbolje znate, a to je glazbom. Hvala".Alen Vitasović odlučio je nastaviti objašnjavati svoje stavove, a iz svega će vjerojatno izvući pouku da su ovakve rasprave u najmanju ruku besmislene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara