Amelia Brightman najavljuje spektakularni show Gregoriana: Jedva čekam da dođem u Hrvatsku!

Foto: Press

ODBROJAVANJE do početka hrvatskog dijele turneje mističnih Gregoriana je započelo!

Do dolaska i postavljanja ovog svjetskog spektakla u Zagrebu, Splitu i Varaždinu preostalo je nešto manje od 14 dana, a fanovi već željno iščekuju povratak Gregoriana u, kako je već najavljeno, svom dosad najatraktivnijem i najintrigantnijem izdanju. Ususret koncertima 3. travnja u Zagrebu, 4. travnja u Splitu i 5. travnja u Varaždinu, pročitajte razgovor s Ameliom Brightman, solisticom Gregoriana i sestrom planetarno popularne sopranistice Sarah Brightman koju također producira Frank Peterson, glazbeni "otac" Enigme i Gregoriana.

Mlađa Brightmanica, je, valja naglasiti i pravi fan Hrvatske, a ove se godine sprema i na ljetovanje na Jadranu.

"Istina je, ja jedva čekam da ponovo nastupim u Hrvatskoj, obožavam vašu zemlju, ljude, kulturu. Obišli smo skoro 40 država svijeta s našim koncertima, ali nigdje nas ljudi ne prime tako kao u Hrvatskoj. Obožavam Hrvatsku i svaki put kada sam ovdje osjećam se kao da sam na odmoru! Otkrit ću vam još nešto! Neki od pjevača iz Gregoriana su već ljetovali u Hrvatskoj. Toliko im se svidjelo ovdje da su se nakon prošlih koncerata odlučili potajno vratiti s obiteljima. A ja ću ove godine isto to napraviti – doći ću s obitelji na ljeto u Hrvatsku na odmor. Imate divnu obalu, ali neću vam još reći gdje ću ljetovati, jer još nisam odlučila", kaže Amelia, čiji je glavni glazbeni uzor još u djetinjstvu bila starija sestra Sarah. Iako dolazi iz obitelji u kojoj se posebno držalo do klasičnog glazbenog obrazovanja, za sebe kaže da je uvijek bila pomalo "divlja i neobuzdana emotivka".

"Kao dijete sam puno sanjarila, već od malih nogu sam imala naglašen osjećaj za kreativnost. Najčešće sam živjela u svom svijetu mašte, igrala se sama, glumila u nekim svojim predstavama, preoblačila se često u likove iz bajki, bila sam nekako drukčija. Vrlo sam rano počela pisati pjesme, a neke sam napisala i za Gregorian", otkriva Amelia koja je jedna od autorica velikog hita Gregoriana "Moment of Peace."

Sestra Sarah ju je poticala u razvoju svog osebujnog, pomalo mračnog i mističnog stila glazbenog izražavanja koje je do punog izražaja došlo kada je prije 13 godina započela suradnju s Petersonom.

Obožavala se i kostimirati, a u postavljanju showa Epic Chants kojeg će hrvatska publika uskoro vidjeti, sudjelovala je i u kreiranju i izradi kostima: "Kostimi koje odijevam u showu ovoga su puta doista posebni, uživala sam dok smo ih stvarali i mislim da ćemo fanove zaista iznenaditi i kostimografijom. Samo čekajte da me vidite kao crnog anđela u pjesmi 'Engel' Rammsteina ili u kostimu gladijatorice dok pjevam 'Now We Are Free iz filma Gladijator'", najavljuje Amelia koja zajedno s kompletnim timom Gregoriana stiže u Hrvatsku 3. travnja. 

Ulaznice za predstojeće koncerte Gregoriana i dalje možete nabaviti u pretprodaji u sustavu Eventima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara