Amerikanci razgrabili slavonske ekološke sokove i džemove

Foto: opgjug.hr

NA sajmu Croatian art&craft Expo 5, koji je održan u New Yorku, od 19. do 21. studenoga, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Marica Jug, iz Nize, koje se bavi ekološkim uzgojem jabuka, šljiva, krušaka i marelica, te preradom tog voća, uspješno je predstavilo svoj proizvodni program.

Sajam je organiziran s ciljem promoviranja autentičnih proizvoda, tradicijskih i umjetničkih obrta, te etno i gastrosuvenira Hrvatske. Osim OPG Marica Jug, na gospodarskoj priredbi u New Yorku sudjelovalo je još devet hrvatskih proizvođača. Izloženi su autohtoni proizvodi, predstavljeni stari zanati i obrti, sve kako bi se predstavio i osnažio hrvatski ruralni turizam i poljoprivreda, prenosi Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjetitelje su na štandu privlačili ekosokovi od jabuke, višnje i kruške u bag-in-box pakiranjima od tri i pet litara. Također na sajmu su prodane sve količine koje su dopremljene u New York, te su uspostavljeni kontakti s potencijalnim klijentima. Inače, biološki zdravi voćni sokovi i džemovi iz Nize redovito su izlagani na domaćim sajmovima u Zagrebu, Požegi i Đakovu, ali i na međunarodnom sajmu u Nürnbergu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara