"Analiza" stiže iz Amerike: Zašto su Hrvati opsjednuti Chuckom Norrisom?

Foto: Press

NOVINAR Miami Heralda Charles Buhman ovog je ljeta posjetio Hrvatsku, a ono o čemu je po svom povratku u Ameriku odlučio pisati o našoj zemlji prilično se razlikuje od uobičajenih izvještaja o ljepoti prirode i srdačnim domaćinima.

Ne, on se odlučio osvrnuti na zaluđenost Hrvata Chuckom Norrisom te je napisao tekst naslova "Uhođenje na Balkanu" u kojem objašnjava kako kod nas nije mogao pobjeći od Chucka Norrisa.

"Večer prije ulaska Hrvatske u EU vozili smo dalmatinskom obalom, zbog malo 'skakanja' po jadranskim otocima, ali nismo očekivali da će nas pritom uhoditi neki američki snagator. Morali smo se nasmijati kad smo vidjeli da je lozinka za internet u našem hotelu chucknorris. I morali se zapitati što se događa kad smo vidijeli da se na meniju nudi pizza Chuck Norris. Ali sve postaje prilično jezovito kad na Korčuli, rodnom mjestu legendarnog Marca Pola, naiđete na majice s Chuckom Morrisom koje se 'natječu' s najdražim sinom ovog otoka u suvenirnicama. Što se tu događa?", započinje svoj tekst Buhman.

On napominje da je nepobitno da je Hrvatska prepuna divnih mjesta o kojima bi se trebalo pisati, ali da je "ovo zagonetka koju treba riješiti". A kako bi to napravio odlučio je odgovore potražiti kod jednog taksista koji mu je kazao kako to vjerojatno dolazi od previše gledanja serije "Walker: Teksaški rendžer". I već kad je mislio da će tu njegova priča prestati, u Dubrovniku ga je Norris ponovo dočekao: u cafe baru Buža na grafitu, pa onda potom i u pekarni u Splitu te na izbornim plakatima u Trogiru. Ali, zaključuje Buhman, možda još ima nade da se Hrvati riješe ove opsesije i shvate da Norris nije svemoguć - budući da ipak nije uspio pomoći Frani Žižaku u utrci za gradonačelnika.

Njegov tekst u cijelosti pročitajte ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara