Angelina Jolie primila počasnog Oscara za humanitarni rad: Mama bi bila ponosna na mene

Angelina Jolie primila počasnog Oscara za humanitarni rad: Mama bi bila ponosna na mene

Foto: Guliver/Getty Images

SINOĆ su u Los Angelesu dodijeljeni počasni Oscari glumcima za izvanredan rad i trud, a među dobitnicima su Angelina Jolie, Steve Martin, Angela Lansbury i Piero Tosi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Angelina Jolie dobitnica je Jean Hersholt humanitarne nagrade za rad s izbjeglicama. Glumica je tijekom dodjele nagrada rekla kako je za sve zaslužan film "Lara Croft: Tomb Raider" jer se na njegovom snimanju u Kambodži susrela s ljudima koji su trebali pomoć, piše Entertainment Weekly.

"Kad sam susrela one koji su preživjeli rat i silovanja, znala sam koliko sam sretna i zaštićena u životu. Bila sam odlučna da se to više ne ponovi. Ne mogu shvatiti da je neka žena na drugom kraju svijeta s istom radnom etikom, strastima i možda boljim talentom za glumu, zarobljena u izbjegličkom kampu. Ona nema glas. Brine je što će njena djeca jesti i kako će ih zaštititi te hoće li se ikad vratiti kući. Ne znam zašto je ovo moj život, a ono njezin, no napravit ću što mogu da im pomognem. Da mi je mama danas živa, znam da bi bila veoma ponosna na mene", kazala je Angelina koju je na dodjelu došao podržati i zaručnik Brad Pitt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara