Angelina Jolie u pismu Srbima: Nisam od Obame tražila ukidanje Republike Srpske

Foto: JLP

HOLIVUDSKA glumica i redateljica Angelina Jolie pokušava utabati put za premijeru svog redateljskog prvijenca u Srbiji. S obzirom na mnoga nezadovoljstva naših susjeda Angelininom interpretacijom ratnih događanja u filmu "U zemlji krvi i meda", glumica jako pazi kako tamošnji mediji pišu o njezinim navodnim izjavama. Protiv Angie su se javno pobunili poznati Srbi poput Bate Živojinovića i Emira Kusturice. Tako je poslala i demanti vijesti da je na nedavnom sastanku s američkim predsjednikom Barackom Obamom tražila ukidanje Republike Srpske, piše srpski Blic.

Jolie je putem agencije "Endeavor" uputila demanti u obliku pisma koje je uručeno Udruženju novinara Srbije: "Nikad nisam pozivala na ukidanje Republike Srpske, i ništa slično nije bilo predmetom razgovora na nedavnom sastanku s predsjednikom Obamom", napisala je Angelina.

S obzirom da se "U zemlji krvi i meda" tek treba početi prikazivati u Srbiji, Angie je objasnila i da nije točno da se u filmu govori o 300 000 ljudi poginulih u ratu: "Neki srpski i drugi mediji su ovih dana napali naš film `U zemlji krvi i meda` i ja želim ispraviti pogrešne informacije iz tih izvještaja, opasno je i neodgovorno objavljivati i ponavljati te netočnosti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara