Antonija Blaće: Treba nam više projekata koji udružuju regiju

Antonija Blaće: Treba nam više projekata koji udružuju regiju

Foto: Press

VODITELJI regionalne inačice reality showa "X Factor", koji će kod nas nositi sufiks "Adria", bit će hrvatskoj publici dobro poznata Antonija Blaće i mladi srbijanski glumac Aleksandar Radojičić, domaćoj publici poznat filmu "Montevideo", dok će kandidate u backstageu bodriti makedonska voditeljica Snježana Velkov.

Bit će zabavno, ali s obzirom na broj prijavljenih i naporno, slažu se voditelji.

"Malo je zastrašujuća brojka od 12.000, to je jedan mali grad, ali očito jedan grad gdje svi imaju sluha i lijepo pjevaju. Odradit ćemo to, imam pomoć u novom voditelju, mislim da će mu to ići dobro", iako dosad nikad nije se bavio vođenjem rekla je Antonija Blaće za Index.

Upravo veličina projekta, koji će pokriti pet država, ono je što je hrvatsku voditeljicu privuklo showu.

"Što ima veće od ovog? Bila bih u najmanju ruku čudna, da ne pristanem raditi nešto ovakvo, jer je ovo voditeljski najveći izazov koji možeš imati, osim ako ne ideš u politiku, a to mi se još ne da", rekla je.

Iako je odradila i "Big Brother" i "Survivor", veće posljedice slave nije osjetila, osim što su je jednom prepoznali na granici. Na lokalpatriotizam nije imuna.

"Mislim da je to potpuno prirodno i normalno, ali ne bi trebalo biti do mjere da netalentiranog pustiš samo zato što je iz tvoje zemlje. Ipak, to najprirodniji i najnormalniji osjećaj, imamo s razlogom i voditelja iz Srbije i voditeljicu iz Makedonije", zaključila je.

Najmlađi voditelj priprema se upijajući savjete iskusnijih kolegica.

"To je uloga, pa sam nekako uspio u svojoj glavi povezati glumu i voditeljstvo. Antonija i Snežana imaju više iskustva u voditeljstvo, pa se nadam da ću ovu ulogu uspjeti odigrati najbolje što mogu. Veliki je to izazov, takva prilika se jednom u životu pruža. Koliko god razmišljao, mislim da je bilo neminovno da ću pristati, zato što volim probati nove stvari, volim sebe stavljati pred velike izazove jer jedino na taj način vidim koliko mogu napredovati", otkrio je za Index Radojičić.

Smatra kako treba biti više projekata koji udružuju zemlje regije, jer, kako tvrdi, samo na taj način možemo učiti jedni od drugih i napraviti velike stvari. Isto vrijedi i za regionalnu kinematografiju.

"Ja nisam jugonostalgičar jer se ni ne sjećam te države i mislim da nije realno da živimo u istoj državi, ali mi živimo neminovno jedni pored drugih, susjedi smo i trebali bismo surađivati, skloniti glupe teme sa strane i uvjerimo političare da mi možemo voditi državu", zaključio je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara