Astronomi poručili: Život na drugim planetima postoji!

Screenshot: Huffington Post

IZVANZEMALJCI gotovo definitivno postoje.

Barem tako tvrde dva astronoma koja su to ovog tjedna kazala pred američkim Kongresom tražeći nastavak financiranja istraživanja života izvan Zemlje, piše Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dan Werthimer, direktor istraživačkog centra SETI (Search for extraterrestrial intelligence) na Sveučilištu u Kaliforniji kazao je pred Odborom za znanost, svemir i istraživanja ove srijede da je mogućnost postojanja izvanzemaljskog mikrobnog života "blizu 100 posto".

"Posljednjih 50 godina dokazi su čvrsto ukazivali na to da komponente i uvjeti za koje mislimo da su potrebne za život česti i sveprisutni u našoj galaksiji", poručio je Werthimer, dodajući: "Mogućnost da se život razvio negdje drugdje te možda uključuje inteligenciju je vjerojatan i traži znanstvena istraživanja".

Werthimerov kolega Seth Shostak, astronom iz SETI-ja također je pred Kongresom kazao da vjeruje da su nam šanse da pronađeno život izvan Zemlje iznimno velike. "Mislim da su šanse za pronalazak dobre, a ako se to dogodi u idućih 20 godina ovisit ćemo o financiranju", kazao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara